Exclusiv Viva! Ce ne recomandă Anca Lungu pentru o iarnă delicioasă

.

Daca vrei sa afli reteta unei  „licori magice”, asa cum o numeste Anca, sau a unui desert gustos, iata recomandarile culinare ale prezentatoarei Observatorului de weekend pentru zilele reci de iarna.

 Supă de morcovi cu suc de portocale şi şofran


Aveţi nevoie de:

– 700g de morcovi curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi rondele

– o ceapă mare, tăiată în patru

– un pahar de suc de portocale proaspăt stors

– 200 ml de smântănă pentru gătit

– 0,12 g de şofran pur (un pliculeţ)

– sare şi piper

Puneţi morcovii împreună cu ceapa în suficientă apă cât să-i cuprindă. După ce au fiert împreună, pasaţi totul cu un blender (fără să scurgeţi legumele de apă). Adăugaţi sucul de portocale, smântâna şi şofranul, iar la final, potriviţi de sare şi piper.


O puteţi servi caldă sau rece cu crutoane sau rondele de morcov proaspăt.

Tartă cu brânză, ciocolată şi ghimbir

Ingrediente:

– 150g de biscuiţi cu ghimbir

– 50g de unt topit

– 250g mascarpone

– 200g brânză grasă de vacă

– 2 ouă mari ecologice

– 30g de zahăr brun

– 150g de ciocolată neagră

– 2 linguri de ghimbir măcinat

Încingeţi cuptorul la 190 de grade şi ungeţi cu unt o tavă rotundă cu fund detaşabil. Măcinaţi biscuiţii în robotul de bucătărie aşa cum vă macină din când în când gândurile şi amestecaţi-i cu untul topit. Aşezaţi biscuiţii pe fundul tavei, nivelaţi-i şi presaţi-i şi uitaţi 5 minute de ei în cuptor. Pregătiţi între timp miezul dulce al prăjiturii: amestecaţi bine de tot brânza cu mascarpone şi zahărul, încorporaţi ouăle şi ciocolata topită la bain-marie. Turnaţi umplutura peste blatul de biscuiţi, micşoraţi temperatura cuptorului la 170 de grade şi băgaţi tava din nou la cuptor, de această dată pentru o oră. Lăsaţi prăjitura să se răcească în tavă, apoi detaşaţi fundul şi băgaţi-o la frigider.


Se savurează alături de câteva linguri de iaurt grecesc.

Încercați și această rețetă de salam de biscuiti, cu nuci, stafide și rahat

Poftă Nebună!

Pentru mai multe retete, intra pe printesapolonic.ro

Oana Popoiag