Eugen Sabău, românul din Spania care și-a împușcat colegii, a fost eutanasiat! Ultima dorință i-a fost respinsă

.

Eugen Sabău, românul rămas complet paralizat după un atac armat în care a tras asupra foștilor colegi de muncă, dar și asupra polițiștilor spanioli, a fost eutanasiat astăzi. Ultima dorință a bărbatului aceea de a petrece câteva zile într-un spital obișnuit unde să-și poată lua rămas bun de la rude și prieteni a fost respinsă ieri de instanță.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI


Eutanasierea lui Eugen Marin Sabău, românul din Spania care și-a împușcat trei șefi și apoi a tras într-un polițist, a avut loc astăzi. Conducerea spitalului penitenciar a aprobat ca rudele apropiate să poată asista la sfârșitul lui Eugen Săbău.

Eugen Sabău, românul din Spania care și-a împușcat colegii, a fost eutanasiat

Corespondentul Antena 3 în Spania a relatat că membrilor familiei li s-a permis să-și ia rămas bun la de Sabău și să petreacă împreună cu el prima parte a zilei de marți.


Moartea a survenit efectiv la cinci minute de la începerea procedurii.

Acum câteva zile, el a cerut ca măsura arestării preventive să fie ridicată, fără cauțiune, pentru a fi transferat într-un spital obișnuit, unde putea fi vizitat fără niciun fel de restricții.

Judecătorii i-au respins cererea, pe motiv că există un risc de evadare. În plus, românul nu și-a exprimat niciodată regretul pentru faptele comise și nici nu a cerut iertare victimelor.

Cei răniți de el nu sunt de acord cu moartea asistată înainte de finalizarea unui proces, care ar fi putut stabili plata unor daune. Ei vor da în judecată statul spaniol la CEDO, pentru că nu le-a asigurat dreptul la justiție, conform stirileprotv.ro.


Citește și: Crina Matei, experiență umilitoare pe litoralul românesc: „Cucoană, prea te dai vedetă. Pentru mine ești…

Citește și: Cum arată fetița Mădălinei Ghenea și a lui Matei Stratan, la 5 ani. Charlotte îi seamănă leit mamei sale

Citește și: Ionica Adriana, poveste impresionantă de viață. Din orfelinatul din Cluj-Napoca a ajuns pe scena internațională


Eugen Sabău, românul din Spania care și-a împușcat colegii, și-a donat organele

Eugen Sabău a fost de acord să-și doneze organele după eutanasiere, astfel că întregul proces – care include prelevarea și pregătirea organelor pentru transplant – se va întinde pe aproximativ patru ore.

Anul acesta, românul a înaintat o cerere de eutanasiere, cu avizul medicilor și al comisiei de evaluare.

O primă instanță i-a aprobat cererea, însă decizia a fost contestată de victime.

Hotărârea pronunțată la începutul acestei luni la Tarragona a rămas definitivă, fiind ulterior stabilită data la care românul să fie eutanasiat.


Presa din Spania notează că Sabău devine primul deținut din această țară care a obținut „dreptul la o moarte demnă', în baza unei legi a eutanasiei intrată în vigoare anul trecut.

Moartea românului duce automat la încetarea proceselor deschise de victimele lui Sabău pentru obținerea de despăgubiri.


Ce a făcut Eugen Sabău pe 14 decembrie 2021

Pasionat de arme și membru al unui club de tir, Marin Eugen Sabău, în vârstă de 46 de ani, a lucrat ca agent de securitate la o firmă din Tarragona.

El a fost concediat după mai multe conflicte la locul de muncă.

Mânat de dorința de răzbunare, în data de 14 decembrie 2021 Sabău a intrat în sediul fostului angajator și și-a împușcat 3 foști colegi, rănindu-i grav.

După atac, românul a fugit și s-a baricadat într-o fostă fermă din apropiere, unde a fost localizat de un detașament special de intervenție al poliției.


Sabău a deschis focul și a rănit doi polițiști. Oamenii legii au deschis focul, la rândul lor, și l-au neutralizat.

Atacatorul a rămas complet paralizat în urma rănilor suferite, fără nicio șansă să se recupereze.