Emotii si stralucire la Gala Premiilor Gopo 2012

.

800 de invitati, covor rosu, bliturile aparatelor foto, cocktailuri de intampinare, fast, suspans, emotii, premii, surprize si un generos after party. Cea de-a sasea editie a Galei Premiilor Gopo poate fi numita o reusita seara de Oscar a cinematografiei romanesti.

Ana Ularu

800 de invitati si jurnalisti acreditati au participat la cea de-a sasea editie a premiilor cinematografiei romanesti, desfăsurate luni noapte la Platinum Business & Convention Center din Bucuresti.


Gazduita, pentru al doilea an consecutiv, de Andi Moisescu, Gala a fost transmisa in direct la tv, pe internet, dar si pe mediafatada Cocor Media Channel. Statuetele Gopo au fost foarte disputate si in acest an.

Cristi Puiu cu productia „Aurora’ a caÅŸtigat trei premii, pentru Cel mai Bun Film, Cel mai Bun Regizor si Cel mai Bun Scenariu.

„Periferic’, lungmetrajul lui Bogdan George Apetri care a avut cele mai multe nominalizari, a obtinut premiile pentru Cea mai Buna Actrita intr-un Rol Principal (Ana Ularu), Cea mai Buna Actrita intr-un Rol Secundar (Ioana Flora), Cea mai Buna Imagine (Marius Panduru RSC), Cel mai Bun Montaj (Eugen Kelemen) ÅŸi Cel mai Bun Film de Debut.


Tot pentru rolul secundar interpretat in „Periferic', Ioana Flora a primit, din partea profesionistilor acestui post de televiziune, Premiul Pro Cinema, inmanat pe scena de filmologul si criticul de film Cristian Tudor Popescu.

Bogdan Dumitrache si Adrian Titieni au castigat statuetele pentru Cel mai Bun Actor Intr-un Rol Principal, respectiv Cel mai Bun Actor intr-un Rol Secundar, pentru „Din dragoste cu cele mai bune intentii' (r. Adrian Sitaru).

„Buna! Ce faci?’ (r. Alexandru Maftei) a primit tot doua premii Gopo, pentru Cele mai Bune Costume (Nicoleta Carnu), respectiv Cel mai Bun Machiaj si Cea mai Buna Coafura (Dana Roseanu si Domnica Bodogan).


 

 

Page: 1 2