Elisabeta a II-a a împlinit 93 de ani! De ce are suverana Marii Britanii două zile de naștere

.

În acest weekend, Regina Elisabeta a II-a a împlinit 93 de ani, vârstă la care continuă să conducă, cu mână de fier, destinul Marii Britanii. Puțini știu însă să suverana are două zile de naștere, ambele sărbătorite cu fast. Iată care este motivul!


Nu puțini dintre noi ne sărbătorim de cel puțin două ori pe ani – o dată ziua de naștere și o dată ziua de nume, însă suverana Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a este mai privilegiată, aceasta sărbătorindu-și ziua de naștere de două ori, dintr-un motiv mai puțin cunoscut. Mai mult, anul acesta, ziua Reginei a fost motiv dublu de sărbătoare, deoarece 21 aprilie a coincis cu Paștele anglican și cel catolic. Ca în fiecare an, ziua Reginei a fost celebrată prin 41 de salve de tun în Hyde Park şi alte 62 în Turnul Londrei.


La 93 de ani, Regina continuă să fie destul de activă, deşi în ultima perioadă a cedat numeroase dintre obligaţiile sale oficiale celorlalţi membri ai familiei regale, Ducii de Cambridge și cei de Sussex fiind cei care au preluat mare parte din aceste obligaţii, la fel ca şi Prinţul Charles, moştenitorul tronului, care o reprezintă în călătoriile în străinătate. Cu toate acestea, suverana Marii Britanii încă nu este pregătită să se retragă și să îl lase pe fiul ei cel mare pe tron. Și nici nu are de ce… cel puțin deocamdată.


Ziua Reginei este sărbătorită și în luna iunie

Și anul acesta Elisabeta a II-a a fost sărbătorită cu fast de familie, marea absentă fiind Meghan Markle, soția Prințului Harry, care va naște curând. Cu siguranță însă, Meghan nu va mai lipsi la următoarea aniversare a Reginei, care va avea loc la vară. Care este motivul pentru care suverana are două aniversări? Elisabeta a II-a obişnuieşte să-şi sărbătorească ziua de naştere de două ori: o dată, primăvara, în cadru restrâns, alături de membrii familiei, şi a doua oară în luna iunie, în mod oficial, când vremea nu este atât de capricioasă.


Elisabeta a II-a a urcat pe tron la 25 de ani!

Născută pe 21 aprilie 1926, Regina Elisabeta a II-a a urcat pe tron în 1952, la vârsta de 25 de ani după moartea tatălui ei, Regele George VI, încoronarea oficială având loc la Westminster Abbey, pe 2 iunie 1953. Regina este căsătorită cu Philip Mountbatten, fiul Prințului Andrew al Greciei și stră-strănepot al Reginei Victoria, pe care l-a întâlnit pe când avea doar 13 ani. Cei doi s-au căsătorit în data de 20 noiembrie 1947, la Westminster Abbey, şi au împreună 4 copii Prințul Charles de Wales, moștenitorul tronului, Prințesa Anne, Prințul Andrew și Prințul Edward, opt nepoți și șase strănepoți.

Foto: Hepta