Elena Udrea nu mai este cetățean de onoare al municipiului Drobeta-Turnu Severin. Cine a luat decizia să-i retragă titlul

.

Fostul Ministru al Turismului, Elena Udrea, a rămas fără titlul de cetățean de onoare al municipiului Drobeta Turnu Severin. Decizia a fost luată de către Consiliul Local, după ce Elena Udrea primise această distincție încă din anul 2010.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!


Fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, a rămas, pe 30 mai, fără titlul de cetăţean de onoare al municipiului Drobeta-Turnu Severin.

Elena Udrea nu mai este cetățean de onoare al municipiului Drobeta-Turnu Severin

În cadrul ședinței lunare de astăzi, aleșii locali din Drobeta-Turnu Severin au votat retragerea titlului de cetățean de onoare al municipiului, titlu acordat în septembrie 2010, în plină guvernare a PDL.


Decizia vine în contextul condamnării fostului oficial guvernamental la șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute'.

Daniel Cîrjan, viceprimar municipiul Drobeta Turnu Severin, spune ca este normal să îi retragă titlul, pentru că a fost condamnată penal.

Hotărârea de retragere a distincției a fost votată de toții aleșii locali, cu excepția unui consilier local al PMP.

Citește și: Cu ce probleme s-a confruntat Gina Pistol, după ce a rămas însărcinată: ‘Am stat doar în pat


Citește și: Ce mesaj a primit Mădălina Ghenea de la Maye, mama lui Elon Musk. Sunt prietene de mulți ani

Citește și: Lucian Becali va deveni tată. Soția lui e însărcinată în 5 luni

Cine a propus retragerea titlului de cetățean de onoare deținut de Elena Udrea

Fostul primar al Severinului, Constantin Gherghe (actualmente consilier local al municipiului, din partea Pro România) este cel care a propus ca Elena Udrea să primească, în 2010, titlul de cetățean de onoare al municipiului, iar astăzi, s-a aflat în sală, la ședința de consiliu local, chiar votând proiectul de retragere al acestei distincții.


Fostul edil nu a dorit să comenteze votul în acest caz, potrivit Antena 3.

Elena Udrea a primit titlul de cetățean de onoare al Severinului, în ședința de consiliu local din 29 septembrie 2010, pentru că – spuneau inițiatorii, la vremea respectivă – a susținut proiectele europene ale Severinului și datorită fondurilor pe care a reușit să îi aducă județului.

Elena Udrea, închisă în Bulgaria

Judecătorii instanței supreme au amânat pentru 20 iunie dosarul privind suspendarea executării pedepsei pentru Elena Udrea în dosarul Gala Bute. Recursul în casaţie este ultima cale extraordinară de atac la care a apelat Elena Udrea pentru a nu executa pedeapsa de 6 ani.


Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) au reluat, luni, dezbaterile în cazul recursului în casație formulat de Elena Udrea și au stabilit că vor pronunța o sentință în acest dosar în data de 20 iunie.


Aceasta este ultima cale excepțională de atac pe care o poate folosi Elena Udrea în cazul acestei condamnări. Anterior, ea a depus o contestație în anulare, dar cererea ei a fost respinsă de magistrați.

Elena Udrea a părăsit România, la începutul lunii aprilie, înainte ca ICCJ să pronunțe condamnarea sa la 6 ani de închisoare, în dosarul „Gala Bute’. La scurtă vreme după ce a plecat din țară, însă, a fost oprită de la granița dintre Bulgaria și Grecia.

Statul român a cerut autorităților bulgare extrădarea ei, însă procedurile judiciare din țara vecină încă nu s-au încheiat. Pe 18 mai, judecătorii Curții de Apel de la Sofia au amânat decizia extrădării pentru data de 8 iunie, la ora 15.00.