Drama neștiută a fostei crainice TVR, Sanda Țăranu. De ce nu a avut copii: "M-aș fi lăsat de meserie"

.

Celebra Sanda Țăranu, una dintre cele mai îndrăgite crainice de la Televiziunea Națională, regretă acum, la 82 de ani, unele dintre deciziile luate în tinerețe, iar cea care o apasă cel mai mult este refuzul de a face copii.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Retrasă din lumina reflectoarelor de la la sfârșitul anilor 90, Sanda Țăranu a vorbit în emisiunea ‘Acces Direct de Weekend’ și despre absența copiilor din viața ei și a explicat de ce a luat decizia să nu fie mamă.


‘Acum simt mai mult lucrul ăsta, atunci nu, pentru că munceam ca bezmeticii… Iubeam amândoi (ea și soțul său – n. red.) copiii, dar n-am fi vrut să-i lăsăm așa la joacă, pe stradă, cu cheia de gât, și noi să fim la serviciu. Probabil că eu m-aș fi lăsat de meserie’, a declarat Sanda Țăranu.

Sanda Țăranu a urmat cursurile Institutului de Artă Teatrală și
Cinematografică, pe care le-a absolvit în 1963, pregătindu-se pentru o
carieră de actriță.


În timpul studenției a colaborat cu Televiziunea Română pentru diverse emisiuni, iar ulterior a devenit una dintre cele mai cunoscute vedete ale Televiziunii Naționale.

Citește și:

Motivul pentru care Mircea Dinescu s-a pensionat: „Faliment scrie pe mine!'

Andreea Marin a recunoscut în trecut că a fost victima violenței: „Nu trebuie să stai lângă un om care te lovește’

Cristi Borcea nu le-a lăsat nimic fostelor soții. Pe numele cui e trecută toată averea lui

Vorbind despre profesia sa, Sanda Țăranu a declarat: ‘Eu am avut șansa să fiu numai eu cu cel care mă privea și mă asculta. Nu era nimeni în jurul meu care să mă bruieze, deci să mai împart atenția și cu altcineva. Și atunci se crea un fel de intimitate între mine și cel care mă privea.


Dar mie îmi veneau scrisori în care îmi spuneau: ‘Am sentimentul că vorbiți numai cu mine’. Și așa era. Trebuie să-ui dai importanță telespectatorului, el este important, pentru el faci tot ce faci’, a povestit fosta crainică TVR.


‘Să știți că în scrisorile care îmi veneau și îmi veneau foarte multe scrisori, niciodată nu-mi spuneau că mă iubesc. Știți cu ce începeau cele mai multe scrisroi? ‘Vă scriu pentru că numai în dumneavoastră am încredere’. Mie mi-a plăcut cuvântul ăsta poate că mai mult decât iubire. Dar fără iubire nu se poate. Cine nu iubește oamenii să nu facă această meserie’, a completat aceasta.


„E foarte greu de suportat ceea ce se intâmplă la această oră în lume'

Sanda Țăranu a stat izolată cât a putut de mult în timpul pandemiei și a mărturisit că i-a fost foarte greu, dar a încercat să-și facă zilele frumoase.

Nu  stau chiar tot timpul acasă, folosesc acel interval 11-13 ca să ies din casă, să merg cumparături. Iar acasă…nu pot să spun că mă plictisesc. Spre exemplu, acum mi-a împrumutat o vecină o carte foarte interesantă :’ Şurik’, un roman si de dragoste, dar care prezintă şi tabloul unei perioade foarte grele din Rusia de după cel de-al doilea război mondial.


Apoi ascult muzică – obişnuiesc să ascult Radio Romania Muzical, care retransmite lucrari mai vechi, pe care îmi place să le reascult. Mă uit puţin şi la televizor, dar nu rezist mult : e foarte greu de suportat ceea ce se intâmplă la această oră în lume.

Curăţenie nu prea fac, pentru că la mine în general e curat tot timpul. In plus, femeia care mă ajută la curăţenie nu se poate deplasa acum, aşa că sunt nevoită să am grijă şi să păstrez curat în casă. Nu pot spune nici că stau toată ziua in bucătărie, pentru că în ultima vreme m-am specializat in salate. În rest…aştept să treacă toată povestea asta…, a mărturisit anul trecut pentru site-ul femeide10.ro.

foto: Click, TVR