Drama neștiută a Sofiei Vicoveanca. A fost „vândută” de mamă, în timp ce tatăl era în lagăr: "Eram atât de săraci, încât..."

.

Sofia Vicoveanca a avut o copilărie extrem de grea și spune că doar Dumnezeu a ajutat-o să reziste și să ajungă unde este astăzi. Tatăl său a fost închis în lagăr, iar ea și mama ei au fost nevoite să plece în coloana de refugiați.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Sofia Vicoveanca are o poveste dramatică de viață, presărată cu momente incredibil de grele, pe care a reușit să le traverseze cu bine cu ajutorul lui Dumnezeu. Perioada din copilărie a lăsat-o cu traume mari. Avea doar doi ani când tatăl ei, Gheorghe, a fost luat prizonier de către sovietici, după anexarea Bucovinei de Nord de către Uniunea Sovietică. După ce acesta a fost închis în lagăr, ea și mama ei au fost nevoite să plece în coloana de refugiați.


„Când m-am născut, tata era concentrat în armata română, iar mama, Veronica, se ocupa singură de gospodărie. Pe atunci, aveam o situaţie relativ bună, părinţii mei dispunând, pe lângă pământ, de vaci şi cai, de un magazin de mărunţişuri, în care se vindeau diverse produse, cum ar fi sarea sau chibriturile. Dar această situaţie n-a durat prea mult. O dată cu înaintarea frontului spre Bucovina, am plecat cu mama în coloana de refugiaţi. Nu împlinisem doi ani’, a povestit pentru Libertatea Sofia Vicoveanca.


Vedeta a mărturisit că a avut o copilărie plină de lipsuri, însă cel mai mult a durut-o să nu știe nimic despre soarta tatălui său. 

„Eram atât de săraci, încât n-am nici măcar o fotografie cu mine şi cu mama din acea perioadă. Nu ştiu cum arătam când eram mică! În plus, tata a căzut prizonier la ruşi şi n-am mai aflat nici o veste despre el mulţi ani. Prin sat, oamenii îi spuneau mamei ‘refugiata’ sau ‘văduva’. Toată lumea credea că tatăl meu murise în Rusia!’, a mai povestit artista.


Citește și: Misterul traistei de care Sofia Vicoveanca este nedespărțită, pe scenă. De ce o poartă mereu și ce ține în ea

Sofia Vicoveanca a fost „vândută’ de mamă

Sofia Vicoveanca a dezvăluit că mama sa a „vândut-o', la sfatul unei prietene.

„Am fost vândută, părinții mei au mai avut 2 băieți care au murit. O femeie a sfătuit-o pe mama să mă vândă. Primeam pachete… conserve, biscuiți, nu știam dacă tatăl mai trăiește. Îmi dădea mama pe zi un cubuleț de ciocolată. Îl luam și fugeam și mă ascundeam, stăteam ore în șir cu limba pe acea bucățică de ciocolată’, a povestit artista, arată BZI.


Citeste si: Sofia Vicoveanca, șocată și revoltată după ce s-a zvonit că e în stare gravă din cauza coronavirus: ‘Nu săpa groapa altuia că pici în ea!’

Sofia Vicoveanca este văduvă de 19 ani

Paștele este pentru Sofia Vicoveanca sărbătoarea care îi amintește, de 19 ani, că și-a pierdut soțul.

„Sotul meu, ziaristul Victor Micu, mi-a fost mereu aproape, mi-a inteles meseria, mi-a dirijat lectura, mi-a oferit intotdeauna un umar pe care sa-mi plang sufletul. Chiar si azi, peste ani, ii simt teribil lipsa„, a spus interpreta de muzica populara.


Sotul meu a fost un om destept, un stalp de sustinere care a fost neconditionat langa mine si langa cantecul meu. Cand ne-am casatorit nu am purtat vesmantul alb, ci o tinuta clasica, un taior si o fusta. Nu am avut trene si nici flori in par, dar am avut langa sufletul meu o comoara„, a povestit Sofia Vicoveanca.

Sofia Vicoveanca este și scriitoare

Putina lume stie, dar interpreta de muzica populara, Sofia Vicoveanca, este si scriitoare. Pana acum a scris trei volume de proza si de poezie, dar nu prea a reusit să vândă foarte multe exemplare.


„Volumele mele nu se gasesc in librarii, ci doar acasă la mine şi le prezint când am spectacole de poezi si cantec. Nu-mi permit o expozitie cu desenele mele, asa cum nu-mi permit nici ca volumele mele sa ajunga intr-o librarie. Cine vrea sa procure cartile imi poate scrie pe Facebook, pe pagina Sofia Vicoveanca Oficial', spunea artista acum ceva vreme.