Este înmormântată azi! Drama neștiută a actriței Draga Olteanu Matei: a fost victima unei escrocherii

 Cica Cristina
.

Draga Olteanu Matei își ascundea problemele în spatele unui zâmbet larg. Marea actriță care ne-a părăsit la vârsta de 87 de ani nu s-a plâns niciodată, dar întâmpina greutăți serioase, care o măcinau.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Mereu veselă, optimistă, cu o seninătate debordantă… așa i se înfățișa Draga Olteanu Matei publicului! Acum, cortina s-a tras și aflăm mai multe dintre problemele care au măcinat-o pe Draga noastră Draga de-a lungul timpului.

Draga Olteanu Matei nu a avut o viață simplă. În ciuda notorietății sale, a dus un trai modest, deloc lipsit de griji. Însă, prin toate a trecut alături de soțul ei, medicul Ion Matei, care a sprijinit-o timp de 44 de ani.

Draga Olteanu Matei și soțul ei intenționau să-și trăiască ultimii ani din viață la Piatra Neamț. Ceea ce s-a și întâmplat! Puțini știu însă ce s-a întâmplat cu locuința din București a marei actrițe.

Draga Olteanu Matei, victima unei escrocherii

În urma unei escrocherii înscenate de o prietenă apropiată, actrița și soțul ei și-au pierdut locuința din București.

Draga Olteanu Matei și soțul ei locuiau cu chirie într-o casă naționalizată. În timpul comunismului, s-a luat decizia de a se demola imobilului respectiv, cei doi fiind evacuați. În urma evenimentului, Draga Olteanu Matei și partenerul ei au trăit o perioadă la hotel.

De multă vreme am vrut să mă mut definitiv la Piatra Neamţ, dar am aşteptat să iasă şi soţul meu la pensie de la «Cantacuzino». Am avut necazuri îngrozitoare cu locuinţa din Bucureşti… Stăteam într-o casă cu chirie pe care a demolat-o Ceauşescu şi, până ne-au dat alta, am stat la hotel nu ştiu câte luni. Ne-a costat o avere, toată leafa noastră mergea pe chiria la hotel. Ne-au dat apoi altă casă în care am stat cu chirie', a povestit Draga Olteanu Matei.

Draga-Olteanu-Matei-1-8Draga-Olteanu-Matei-1-8

Draga Olteanu Matei s-a mutat la Piatra Neamț

Draga Olteanu Matei și soțul ei au primit o casă nouă, tot în chirie, însă și de data aceasta au întâmpinat probleme și mai mari. Avocata actriței, prietenă de familie, i-ar fi sfătuit să achiziționeze casa naționalizată. Deși nu era convinsă că procedează bine, Draga Olteanu Matei a riscat și… a pierdut! Și nu doar locuința, ci și banii, rămânând fără avere!

Nu aveam de gând să cumpărăm casa, dar în anul 1995 s-a dat Legea 112 şi lumea spunea că e bine să o cumpărăm. Ni s-a spus că o va lua altcineva şi ne va da afară din casă. Şi atunci am cumpărat-o… cu vreo 21 de milioane de lei (la vremea respectivă – n.r.). Apoi ne-am pomenit cu un fost locatar care pretindea că e casa lui. Am găsit o avocată prietenă de familie care a ştiut să ne escrocheze îngrozitor, a făcut un gest oribil şi asta a coincis şi cu ieşirea soţului meu la pensie. Atunci am hotărât să plecăm definitiv la Piatra Neamţ', declara actriţa.

Cine a fost Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale’ în anul 1956, iar în același an a debutat deja în piesa „Ziariștii’ de Alexandru Mirodan

Draga Olteanu Matei a fost coana Chirița, Varvara și a făcut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea jucând-o pe Veta, soția lui Nea Marin, în show-uri TV și în filmul artistic „Nea Marin miliardar. În 50 de ani de carieră, Draga Olteanu Matei a cucerit publicul cu roluri în peste 90 de filme, 100 de producţii de televiziune şi 50 de piese de teatru.

Citește și: Draga Olteanu Matei, un ultim interviu emoționant, acum o lună:„Pe dinăuntru mă simt puternică, pe afară sunt dărâmată!'

Citește și: Când și unde va fi înmormântată Draga Olteanu Matei.Actrița îşi pregătise deja locul de veci

Citește și: Cum s-a apropiat Daniel Buzdugan de Dumnezeu:„Sunt un atotpăcătos'. Ce rugăciune spune cel mai des / EXCLUSIV

Citește și: De ce nu a avut Draga Olteanu Matei copii. Actrița a vrut să înfieze unul:'Mi-am dat seama că…'

Draga Olteanu Matei a murit la 87 de ani

Actrița Draga Olteanu Matei a murit în noaptea de marți spre miercuri pe patul de spital.

„Deşi echipa medicală din Spitalul ‘Sf Spiridon a făcut toate eforturile să o trateze, pacienta a decedat în această noapte (marţi spre miercuri n.r.), la ora 2,11', a anunțat dr. Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf Spiridon' din Iaşi.

Încă de luni, starea de sănătatea a marei actrițe era ‘foarte fragilă'.

„Se află în continuare în terapie intensivă cu suport respirator şi hemodinamic. Este o pacientă extrem de fragilă, de 87 de ani, care necesită în continuare menţinerea funcţiilor vitale. Are o patologie complexă cardiacă suprapusă cu o urgenţă gastrointestinală, cu patologie endocrină, o patologie cronică de foarte mulţi ani care acum s-a acutizat prin pierderea masivă de sânge. De aceea, cu suport ventilator, cu suport hemodinamic, cu o îngrijire şi o monitorizare atentă starea dumneaei foarte fragilă se poate schimba de la minut la minut', spunea dr. Diana Cimpoeşu.

Sursa foto: Facebook, TVR, Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton