Drama vieții lui Nelu Ploieșteanu. A avut cinci copii, dar unul a murit: "Este cel mai frumos cavou din tot cimitirul"

.

Nelu Ploieșteanu a avut o viață grea, care a început în sărăcie, când artistul spune că venea de la școală și nu avea ce mânca. Însă, de departe, cel mai dificil moment al vieții sale, până în clipa morții, a fost pierderea unicului său fiu, Mihăiță. Tânărul s-a stins la doar 32 de ani, bolnav de tetrapareză spastică și encefalopatie de la vârsta de două luni.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Fiul de 32 de ani al lui Nelu Ploieşteanu era dependent de părinții săi. Mihăiţă a rămas imobilizat la pat în urma unui vaccin pe care l-a făcut în copilărie. În fiecare zi, tânărul era nevoit să ia o mulţime de medicamente pentru a se menţine pe linia de plutire.


La scurt timp după ce a fost vaccinat în copilărie, medicii le-au dat vestea cumplită părinţilor, spunându-le că Mihăiță nu se va recupera niciodată şi va avea nevoie de atenţie specială din partea lor pentru tot restul vieţii sale.


Elena Ploieșteanu a luptat ani la rând cu diagnosticul cumplit primit de fiul său, dar nu a arătat niciodată cât de mult suferea, declarând în repetate rânduri că doar moartea o va putea despărţi de fiul său iubit. 

„Mă dor şi mâinile şi mijlocul. Nu mă plâng. Nu m-am plâns niciodată. Nu vreau să-mi plângă nimeni de milă. Acest copil luptă de ani de zile şi eu să renunţ? Pe mine nu mă dezlipeşte nimic de Mihăiţă, doar moartea', declara în 2014 Elena Ploieșteanu, la „Acces Direct'.


În 2018, tânărul s-a stins, iar Nelu Ploieșteanu a fost devastat de durere.

„Eu l-am visat doar odată. Copiii mei îl visează mereu. Chiar astăzi, fetiţa mea l-a visat ca le dădea pepene să mănânce. Fetele mele sunt într-o legătură directă şi divină cu el. Băiatul are aproape cinci luni de când a murit, niciodată nu am lipsit de acolo (n.r. de la mormânt). Am făcut un sanctuar. Este cel mai frumos cavou din tot cimitirul.

Nu ştiu cum am reuşit să merg mai departe. Cred că Bunul Dumnezeu ne-a ajutat să rezistăm. Soţia mea spune că nu ştie să mai meargă fără el. Ne este foarte greu. Toţi copiii dorm cu poza lui, dar eu evit să mă uit la poze. Dumnezeu ne-a dat putere. Le-am spus copiilor că viaţa lor trebuie să meargă înainte„, spunea Nelu Ploieşteanu, la scurt timp de la decesul fiului său.


Citește și: Nelu Ploieșteanu a murit cu un mare regret. Ultima dorință a cântărețului

Citește și: Cum a ajuns Starlin de la Survivor în România și cum și-a cunoscut soția: „A fost dificil să îmi las familia’/ EXCLUSIV

Nelu Ploieșteanu a avut patru fete și un băiat

Nelu Ploieșteanu a avut cinci copii, patru fete și un băiat. Totodată, regretatul artist avea și doi nepoți. Cu toții sunt distruși de pierderea lui.

Nelu Ploieșteanu va fi înmormântat în Cimitirul Străulești 2, lângă fiul său, Mihăiță.


Nelu Ploieșteanu avea testamentul pregătit

În urmă cu câțiva ani, Nelu Ploieșteanu mărturisea într-un interviu TV că și-a făcut testamentul, iar averea a împărțit-o în mod egal copiiilor. „Stiti de ce? Pentru ca eu nu am avut nimic de la parintii mei, n-am avut cu cine sa ma cert pe avere’, motiva el.


De-a lungul timpului, s-au făcut o mulțime de speculații cu privire
la veniturile artiștilor, care, cei mai mulți, nu au pensii după ce se
retrag din activitate. După ce, la un moment dat, s-a afirmat că se
confruntă cu probleme materiale, Nelu Ploieșteanu a clarificat
lucrurile.

„Îi mulţumesc lui Dumnezeu, că am reuşit să îmi caştig pâinea, pentru mine şi familia mea, atât cât avem nevoie. Nu am ajuns să pice gardul pe mine, aşa cum au sugerat.

Chiar dacă aş fi fost într-o situatie materială mai
dificilă, nu mi-ar fi fost ruşine, pentru că stiu cum este să suferi şi
să nu ai, din copilăria mea. Din fericire, până la vârsta mea, am reuşit
să am o situaţie materială decentă,
mărturisea Nelu Ploieșteanu în mediul online.