Dormi sub 7 ore pe noapte? Vezi la ce probleme grave de sănătate eşti predispus!

 Dumba Gabriela
.

Deşi se ştia că somnul ideal înseamnă opt ore în intervalul 22.00 – 06.00, Asociaţia Americană de Medicină a Somnului şi Societatea de Cercetare a Somnului au ajuns la un consens în privinţa cantităţii de somn recomandate în cazul adulţilor. Aşadar, pentru o sănătate optimă, adulţii ar trebui să doarmă şapte sau mai multe ore pe noapte pentru a evita o serie de probleme grave de sănătate.

Cu toţii ştiam că trebuie să dormim opt ore pe noapte pentru a avea parte de odihna optimă, însă trebuie să respectăm un anumit interval, respectiv între orele 22.00/24.00 şi 06.00/08.00 pentru că, altminteri, regula nu are sens.

Experţii au revenit, însă, asupra regulii de opt ore de somn şi, după studii aprofundate, au mai scăzut o oră. Astfel, somnul ideal în cazul unui adult este de şapte ore pentru a evita grave probleme de sănătate, precum creşterea în greutate şi obezitatea, diabetul, hipertensiunea, bolile de inimă şi accidentul vascular cerebral, depresia şi creşterea riscului mortalităţii. În plus, un somn de sub şapte ore duce chiar şi la creşterea durerilor şi riscul de accidentări. Bineînţeles, chiar şi în cazul în care un adult tânăr doarme mai mult de nouă ore, această rutină poate fi asociată cu apariţia problemelor de sănătate.

Anumite teorii care spun că cei mai în vârstă, peste 50 de ani, ar trebui să se culce chiar mai devreme. Există şi o explicaţie ştiinţifică. Melatonina, hormonul somnului, apare începând cu ora 18:00, iar nevoia de odihnă se instalează în jurul orei 20:00 şi, apoi, din două în două ore, la 22:00, 24:00 şi 2:00.

Profesorul Jim Horne, director la Centrul de Cercetare a Somnului de la Universitatea Loughborough, din Marea Britanie, susţine că somnul este în legătură strânsă cu un nivel ridicat de stres psihologic, ceea ce le provoacă ostilitate, depresie şi furie. Se pare că bărbaţii nu au aceleaşi reacţii dacă nu se odihnesc suficient, însă femeile ar avea nevoie de trei ore de somn în plus.

Iata si cateva curiozitati despre somn. Stiai ca oamenii au nevoie de 4 zile fără somn pentru a începe să aibă halucinații?

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton