Doinița Oancea debutează în teatru

.

Este celebră din seriale de televiiune care au făcut furori la noi. Deși ai spune că experiența a călit-o, Doinița Oance susține că nimic nu se compară cu intensitatea emoțiilor pe care i le dau scena și privirea directă a publicului.

Ajunsă actriță din ‘întâmplare’, în urmă cu 10 ani, când a debutat pe micile ecrane cu rolul Minodora din telenovela ‘Inimă de țigan’, Doinița își face acum debutul și pe ‘scândură’, într-o piesă de teatru cu care va pleca, în curând, în turneu prin țară.


Nu știu ce voi face la premieră. Este la Constanța. Știu doar că o să avem acolo un șnur, pe scena de acolo, ca să văd cum să mă poziționez în scenă. Sunt cam toată piesa în scenă. E adevărat. E foarte bine să ai emoții pentru că dacă nu ai emoții, n-ai fi un om sensibil, dacă n-ai avea sensibilitate, n-ai transmite, adică publicul n-ar simți nimic de la tine, dar mai sunt acele emoții care te pot bloca. De alea nu am nevoie. Iar eu mă simt așa ca și când aș fi băut 100 de cafele și îmi e sufletul în gât, și îmi e mintea acolo. Cum îmi zboară mintea la piesă, cum rămân parcă fără aer’,  a declarat Doinița Oancea pentru Libertatea.


Cea mai mare dragoste rămânde sticla

Chiar dacă mirajul scenei și al contactului direct cu publicul este mare, pentru Doinița Oancea tot televiziunea rămâne prima în lista opțiunilor. Întrebată dacă ar renunța la film pentru teatru, ea a răspuns:

Nu știu ce să zic pentru că eu am luat contact cu actoria așa, prin seriale. S-ar putea să-mi placă teatrul, o să văd acum dacă o să-mi placă sau nu. S-ar putea să-mi placă dar nu știu dacă aș părăsi serialele pentru teatru vreodată’.