Dieta cu fructe, WOW sau BAU? Nutriționistul ne spune care sunt fructele cu puţine calorii

 Dumba Gabriela
.

Este vară, avem fructe din belşug şi mulţi suntem tentați să urmăm o dietă cu fructe, în speranța că vom scăpa rapid de kilogramele în plus. Dar este dieta cu fructe benefică pentru organism sau nu? Răspunsul la această întrebare, dar și alte informații prețioase referitoare la dieta cu fructe, ni le oferă nutriționistul Gianluca Mech.

Mai întâi de toate, este extrem de important să aflăm câte fructe este recomandat să consumăm pe parcursul unei zile.

„Puteți consuma zilnic câte 2 sau 3 porții de fructe. Fiecare porție înseamnă aproximativ 150-200 grame', spune nutriționistul Gianluca Mech.

Apoi, trebuie să știm către ce fructe să ne îndreptăm atenția pentru ca rezultatul să fie unul optim atât pentru siluetă, cât și pentru sănătate.

„În timpul verii, ca și în celelalte anotimpuri, se recomandă consumarea fructelor de sezon. Este mai bine să le alegeți pe cele mai puțin calorice, cum ar fi pepenele verde, pepenele galben, căpșunele, piersicile, prunele, zmeura, coacăzele și murele', este recomandarea specialistului.

Se știe că fructele conțin zahăr, iar dacă nu vrem ca efectul să fie unul de îngrășare mai degrabă decât de slăbire, trebuie să ținem cont și de momentele zilei în care este recomandată consumarea lor.

„Cel mai bun moment pentru a mânca fructe este la două ore după masă, sau ca gustare dimineața sau după-amiaza. Este mai bine să evitați să consumați fructe târziu în seară sau noaptea', spune Gianluca Mech.

Totuși, este bine să știm că deși fructele sunt sănătoase, o dietă bazată exclusiv pe fructe ne poate afecta în mod negativ sănătatea.

„O dietă pe bază de fructe nu este echilibrată, deoarece lipsește conținutul de proteine și lipide', este de părere nutriționistul.

Dacă ești interesat de beneficiile fructelor, vezi ce proprietăți au fructe exotice precum kumquats, jackfruit sau litchi!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton