Diane Kruger- pe scena Festivalului de Film de la Cannes

.

Diane Kruger- pe scena Festivalului de Film de la Cannes

Diane Kruger- pe scena Festivalului de Film de la Cannes


Diane Kruger a fost desemnata maestra de ceremonii a celei de-a 60-a editii a Festivalului de Film de la Cannes. Evenimentul va avea loc intre 16 si 27 mai.

Pe data de 16 mai, ea il va intampina pe scena Palatului Festivalurilor pe Presedintele, Stephen Frears si juriul care va prezida aceasta competitie.

Diane va prezenta, de asemenea, ceremonia de inchidere de duminca, 27 mai, cand vor fi anuntat castigatorii Galei cu numarul 60.

Actritei ii va reveni onoarea de a duce mai departe stafeta purtata pana acum de Monica Belucci, Laura Morante, Cecile de France, Vincent Cassel.


Diane Kruger a jucat in „Troia' (2004), fiind distribuita in rolul Elenei. Pentru filmarile la „Joyeux Noel' (2005) actrita s-a deplasat in Romania. In prezent, ea filmeaza la „National Treasure: Book of Secrets'.

Loc privilegiat de intalnire si de descoperire, Festivalul de Film de la Cannes refecta dualismul propriu cinematografiei: arta si industrie. Festivalul reflecta surpriza de a fi selectionat si asteptarea unui premiu. Este, totodata, ocazia cu care isi dau intalnire profesionistii celei de-a 7-a arte: producatori, realizatri, distribuitori, actori, tehnicieni.


Cannes este capitala mondiala a artei cinematografice, dupa cum le place adesea francezilor sa o spuna. Jean Cocteau prindea esenta festivalui in urmatoarea fraza: „Festivalul este un apolitic, un microcosmos al felului in care ar putea deveni lumea daca oamenii ar vorbi aceeasi limba'.

De Florentina Liutic; Foto: www.diane-kruger.com.