Detoxifiere cu sucuri. Cum poţi să-ţi cureţi organismul şi să slăbeşti 5 kilograme după sărbători

.

Imediat după sărbători este ideal să începem o cură de detoxifiere, dată fiind mâncarea grea, bogată în grăsimi şi, implicit, în calorii, care s-a aflat pe mesele noastre de Crăciun, Revelion sau Sfântul Ion. Detoxifierea cu sucuri dă rezultate pentru că organismul se purifică şi dispar, totodată, şi kilogramele în plus. De beneficiile curei cu sucuri din legume s-a convins şi Ela Crăciun, care a slăbit 5 kilograme în două săptămâni, fără să-şi pună sănătatea în pericol.


Ela Crăciun a
apelat la sprijinul unui specialist care i-a prescris un plan personalizat și,
astfel, a consumat aproape exclusiv lichide. Scopul: curăţarea organismului de
toxine, accelerarea metabolismului și întărirea sistemului imunitar.

Nu am crezut vreodată că voi reuși să țin un program de detox mai mult de o zi, însă iată-mă deja la aproape două săptămâni. Am început prin a consuma doar lichide, la interval fix de timp pe parcursul zilei.

Șase băuturi pe zi, pe bază de fructe, legume, proteine de origine vegetală și animală, sucuri, smoothie-uri și supe. Secretul stă în combinațiile pe care le faci, în funcție de nivelul de hormoni, de aceea este extrem de important ca planul să fie făcut de un specialist, și nu după ureche.


Organismul va primi exact ceea ce are nevoie pe parcursul zilei, și nu va fi agresat. Dacă nu vei mânca corect, pancreasul va suferi un șoc, iar efortul este în zadar. Retenția de apă este, de obicei, eliminată în prima zi, astfel că vei observa o remodelare corporală vizibilă. Restul, pe parcus, vor fi grăsimile!’, povesteşte Ela Crăciun.

După această cură
de detoxifiere, vedeta a revenit la mâncarea solidă, însă treptat, „așa cum
este diversificarea la bebeluși’, spune ea.


„Această dietă personalizată anulează frustrările, restricțiile exagerate sau înfometarea. Trebuie doar să învățăm să mâncăm organizat și sănătos’, declară Ela Crăciun.

Din ce sunt făcute sucurile şi cum se consumă

Sucurile, smoothie-urile și supele consumate de Ela Crăciun au fost realizate din măr, ananas, țelină, ardei roșu, castravete, lapte de cocos, portocală, conopidă, pere, ananas, gulie, banane, broccoli, ghimbir, kiwi, lămâie, apio, chia, morcov, pătrujel, dovlecel, mărar, semnțe cânepă, semințe de mac.


În cele lapte zile, pe parcursul săptămânii, am împărțit mesele astfel: ora 8 dimineașa, un smoothie, ora 10 – un suc, or 12 – o supă, ora 14 – un suc, ora 17 – un smoothie, ora 20 – un suc. În primele două zile mi-a fost cel mai dificil să mă obișnuiesc, însă m-am adaptat până la urmă surprinzător de repede.

După o săptămână am început dieta cu produse solide: salate, legume sote, carne slabă și fructe de mare. Totul, proporționat de nutriționist, pentru ca tranziția să se facă într-un mod cât mai plăcut’, explică Ela Crăciun.


Dacă ești pasionat de fructe exotice și de un stil de viață sănătos, vezi ce beneficii aduc fructele de acai, fructele de aronia, fructele de ginseng sau fructele de soc.