Detalii neștiute din trecutul lui Călin Popescu Tăriceanu, candidat la Primăria Capitalei. Cine sunt cele cinci femei cu care a fost însurat președintele ALDE

.

Călin Popescu Tăriceanu candidează pentru Primăria Capitalei, la alegerile locale din 27 septembrie 2020. CV-ul politic al președintelui ALDE este unul stufos, pe măsura celui personal. Președintele ALDE a fost însurat de cinci ori și are trei copii.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Călin Popescu Tăriceanu (68 de ani), a devenit tătic pentru a treia oară la finele anului 2014, când cea de-a cincea sa soție, Loredana (41 de ani) i-a dăruit un băieţel. Politicianul mai are doi copii, Călin jr. (24 ani) şi Mihai (16 ani), din căsătorii anterioare.


Loredana şi Călin Popescu Tăriceanu s-au căsătorit în vara lui 2013. Loredana este de profesie designer și este o prezență discrete în peisajul public. În 2018, politicianul i-a donat soției sale două case, în valoare de 180.000 euro.


Penultima soţie a lui Tăriceanu a fost Ioana, cu 26 de ani mai tânără decât el. Cei doi îl au împreună pe Mihai, Călin jr. fiind fiul din cea de-a treia căsătorie a politicianului. Politicianul și Ioana Dinu s-au cunoscut la un meeting, în 1996. Ea avea 19 ani, iar el era cu 25 de ani mai mare. Pe atunci, Tăriceanu se afla în plin proces de divorț de ce-a de-a treia soție, Cornelia Trântescu. De profesie avocat, cea de-a patra doamnă Tăriceanu provine dintr-o familie de intelectuali de profesie ingineri, potrivit playtech.ro.


Cei doi s-au căsătorit în 2003 și au divorțat în 2011, iar copilul a rămas în custodia tatălui. În urmă cu nouă ani se zvonea faptul că politicianul ar fi divorțat pentru că ar fi aflat că soția l-a înșelat cu Brent Valmar, boss-ul de la Porche, cu care Ioana s-a și căsătorit la scurt timp după divorț. În prezent, ea are o căsnicie fericită și deține un cabinet notarial.

Citește și: A cincea a fost cu noroc! Cum arată actuala soție a lui Călin Popescu Tăriceanu. E o frumusețe cu 26 de ani mai tânără


Soția nr. 3 nu a vrut să-i păstreze numele

Călin Popescu Tăriceanu a fost căsătorit timp de câțiva ani și cu Cornelia Trântescu, o prezență discretă. Femeia i-a dăruit fostului premier cel de-al doilea moștenitor, Călin jr. La divorț, care a fost unul de comun acord, Cornelia nu a dorit să păstreze numele soțului și a rămas la partaj cu un apartament naționalizat. În prezent, ea lucrează ca și consilier juridic în București.


Soția nr. 2 este fiică de ambasador

Livia Popescu Tăriceanu, cea de-a doua soție a politicianului este fiica primului ambasador al României în Israel, Valeriu Georgescu. Este nu doar o femeie foarte frumoasă și cu studii alese, dar are și o avere impresionantă. Femeia deține o firmă de comerț exterior, podgorii, restaurante, dar și o pensiune de lux, frecventată de multe personalități. Livia Popescu Tăriceanu este mama primului copil al președintelui ALDE, Mihai, care are 16 ani acum. Ea nu s-a recăsătorit, iar la divorț a ales să păstreze numele de familie al politicianului.


Prima soție locuiește în America

Numele primei soții a lui Călin Popescu Tăriceanu este Rodica și nu se știu foarte multe detalii despre ea. S-au cunoscut pe holurile Facultății de Hidrotehnică din cadrul Institutului de Construcții din București, însă mariajul lor nu a fost unul de lungă durată.

Fostul președinte al Senatului a vorbit despre acea perioadă. În 2004, el declara pentru Libertatea: Cred că era în 1976, de-abia terminasem facultatea. A durat până în 1980′. Femeia locuiește în America acum, este căsătorită, are copii și nepoți.


Anunțul de candidatură al lui Tăriceanu la Primăria Capitalei

„Am constatat că în București nu există niciun candidat liberal. Nicușor Dan nu are un profil liberal.

Bucureștiul de 30 de ani are un electorat liberal și cred că are nevoie de o reprezentare pe măsură. Sunt de 30 de ani liberal și cred că, având în vedere că trecem printr-o perioadă grea, nu este timp de experimente, este nevoie de oameni cu experiență și de oameni cu greutate.


Experiența pe care am acumulat-o ca prim-ministru, președinte al Senatului sunt extrem de utile pentur a clădi o viziune pentru orașul București.

Am o responsabilitate față de colegii mei din partid.

Peste ¾ dintre organizațiile din teritoriu au hotărât să meargă pe liste individuale.

Într-un eveniment separat vom lansa candidații la sectoare.

Am avut și ieri discuții cu PSD și sigur că nu vă ascund am avut discuții și la București. Însă, considerentul principal este legat de necesitatea unei reprezentări mai puternice a unui profil liberal.


Două liste strâng mai multe voturi decât o listă comună.

Mi-aș fi dorit ca alegerile locale să dea drumul unui proiect mai amplu, USL 2024. Din păcate, anumite decizii au făcut acest proiect nerealizabil, practic fiecare partid dorește un rezultat cât mai bun.’