Designerii români, succes impresionant la Atena

.

După succesul avut la Paris, Federația Română de Design și Accesorii a  fost invitată să ducă mai mulți designeri români la cel mai important  eveniment de modă din Atena, „Athens Xclusive Designers Week”.

Cătălin Botezatu, Clară Rotescu, Balissarda, Luna Morgacova, Andreea Dogaru și Flori de Ie și alți câțiva designeri de accesorii au cucerit  publicul internațional. Ei au prezentat alături de designeri din toată lumea, printre care Diego Dolcini care a lucrat pentru Emilio Pucci,  Bulgari, Gucci și Dolce & Gabbana și acum are propriul brand, dar și faimosul designer Zuhair Murad.


Desfășurat într-una dintre cele mai frumose clădiri ale capitalei elene, în Zappeion, o clădire de un lux orbitor la interior, aflată în
Grădinile Naționale din Atena, evenimentul a găzduit de-a lungul anilor prezentări ale unor branduri internaționale prestigioase, precum Escada, Cacharel, Emanuel Ungaro, Vivienne Westwood, Guy Laroche, Krizia, Vivia Ferragamo, Barbara Bui, Francois & Marithe Girbaud și este susținut de Vogue Italia.

Pentru a promova creațiile lor, că și la Paris, Ambasada României la Atena prin MAMACĂ a organizat, după săptămâna modei, o seară românească în care designerii prezenți la acest eveniment internațional important, au arătat, în cadru restrâns, parte din colecțiile lor diplomaților străini și românilor stabiliți în Atena și presă.


Ianna Novac a susținut un recital și le-a cântat la final cea mai nouă piesă a ei, România, care stârnit emoții puternice în rândul celor prezenți, lacrimi, dar și aplauze furtunoase. „Am intrat în această echipa frumoasă, de oameni pasionați, care vorbesc
tare frumos despre România peste hotare, și sunt tare mândră că am să cant la Ambasada României la Atena, după ce acum o luna cântăm la Paris', a spus această.

Designerul Clară Rotescu, inițiatorul acestui proiect, care a ajuns să exporte în peste 15 țări, este cea care încurajează designerii români de ani de zile să se promoveze extern. „E onorant pentru noi să fim invitați la un eveniment susținut de Vogue, care se desfășoară într-o locație amețitor de frumoasă. Eu am militat tot timpul că designerii români să iasă și să exporte, avem multe de arătat, suntem profesioniști și competitivi. Anul asta o să am o colecție paietata, accesorizata cu bijuterii de poveste semnate Balissarda, lucrate manual din pietre și perle. Eu știu că suntem atât de buni că putem concura cu orice mare brand, trebuie doar determinare și perseverenta'.



Cătălin Botezatu a făcut un adevărat tur de forță, a fost invitatul special de la Ambasada României, dar a făcut și un show de excepție pe podium Athens Xclusive Designers Week. „Am avut un an bun, am primit invitații la cele mai prestigioase evenimente externe. Promovăm designeri tineri și talentați, le facilităm accesul pe podiumurule internaționale. Suntem o gașcă de prieteni vechi care am avut ambiția de a face show-uri de modă românești în cele mai spectaculoase locații din lume. La Atena am urcat pe podium alături de Zuhair Murad și Diego Dolcini, asta demonstrează că jucăm deja în liga grea și nu ne vom opri aici'.