Decesul lui Mihai Constantinescu a îndoliat lumea artistică. Mesaje de condoleanțe pentru artistul care s-a stins la 73 de ani: "Toți am sperat că se va întâmpla o minune!"

.

Compozitorul Marius Țeicu și-a exprimat regretul pierderii marelui artist Mihai Constantinescu, alături de care a cântat și compus ani de zile.  „E un moment foarte greu, nu-mi vine să cred. Toți am sperat că se va întâmpla o minune, așa cum s-a întâmplat și cu Gabi Cotabiță. Ne știam de când eram colegi, de foarte mult timp. Am cântat împreună, el a fost solistul nostru. Ne-am dat seama de ce talent are, mergea prin toate țările, era cap de afiș. Era ca un vulcan, compunea aproape zilnic. Foarte, foarte talentat. Am cântat împreună mulți ani de zile în țară și în străinătate, am fost în multe emisiuni împreună. Mie nu-mi vine să cred. Mi-e atât de greu. S-a rupt o bucată din mine, din toată tinerețea mea, toată cariera mea”, a spus Marius Țeicu la Antena 3.

Mihai Constantinescu a murit, la 73 de ani, după cinci luni în care a stat în comă, lăsând în lacrimi o țară întreagă. Decesul marelui artist a avut loc în această seară, în jurul orei 19.00, șocându-i pe toți cei care l-au iubit, de la oamenii care îi iubeau muzica și până la colegii de scenă. Artiștii care l-au cunoscut îndeaproape pe Mihai Constantinescu au transmis, cu ochii în lacrimi, mesaje de condoleanțe familiei.


Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu, a transmis și ea condoleanțe familiei: „Doamne, nu vreau să cred că este adevărat! Drum lin, poate, spre o lume minunată! Rămas bun, nu îl vom uita niciodată! Dumnezeu să-l odihnească! A fost un an trist și plin de plecări dincolo!'.

Medicul Monica Pop, o apropiată a lui Mihai Constantinescu, se arată devastată de dispariția artistului. „Adio, Mihai! Ai fost și vei rămâne unic. Și ca om și ca mare artist! Drum lin, om frumos, prieten drag, cu cea mai frumoasă voce de pe pământ!', a scris medicul pe Facebook.


„A fost un om deosebit şi ca persoană, şi ca artist. Nu există om care să nu ştie cine e Mihai Constantinescu. Un om frumos care îşi iubea apropiaţii, vesel, nu şi-a trădat niciodată apropiaţii. Am avut speranţe, deşi erau foarte mici, le mulţumesc medicilor de la Floreasca, au făcut tot posibilul… Mihai Constantinescu era un om vesel, râdea din orice, o inimă bună, îi inveselea pe cei din jur, un om deosebit', a mai declarat dr. Monica Pop la România TV.

Anastasia Lazariuc, devastată de moartea bunului său prieten, Mihai Constantinescu


„Sunt şocată, ştiu că se făcuse bine şi m-am bucurat pentru el şi familie. Condoleanţe! Nu îmi găsesc cuvintele. Îmi este greu să accept că Mihai nu mai este în viaţă. Un om minunat. Am petrecut atâtea turnee împreună… Ne aducem aminte doar în momente tragice… Cred că lumea şi publicul îl ştiu pe Mihai, a fost admirat, a avut succes. Este un om minunat. Un om de mare valoare. Un talent. Un prieten bun. Doresc să rămână în memoria oamenilor care l-au iubit şi îl vor iubi', a spus Anastasia Lazariuc la România TV.


„O mare voce a României şi un artist extraordinar. Păcat! Uşor, generaţia de aur a muzicii româneşti se stinge', a spus și Octavian Ursulescu.

Compozitorul Horia Moculescu spune că regretatul cantautor Mihai Constantinescu era „unul dintre cei mai coloraţi baladeuri ai ultimelor decenii'.

„A dispărut unul dintre cei mai coloraţi baladeuri ai ultimelor decenii. Era un creator cu texte foarte directe, conforme firii lui, atitudinii lui faţă de viaţă. S-a luptat foarte mult cu viaţa. A avut o droaie de probleme în viaţa lui', a declarat, marţi, Moculescu la Antena 3.


„Am făcut turnee multe în ţară cu el, cu Olimpia Ţeicu, fără el, fără Ţeicu, numai el cu noi. Am fost cu el în Germania pentru un contract de două luni. Vă imaginaţi… I-am cunoscut familia, mama lui, sora lui. Era un om deschis, vesel. Făcuse Institutul de Educaţie Fizică şi Sport. Era sportiv. Şi, dacă avea ceva de spus, lua ghitara în mână şi cânta. Alt tip decât muzica folk. Era baladeur, baladeur… Se răreşte lumea în jurul meu. Şi, culmea, toţi sunt mai tineri – şi Mihai, şi Cristinoiu, şi Bogardo, şi Fugaru, şi Şuteu', a mai spus Horia Moculescu.


Luminița Anghel a postat și ea, pe Facebook, un mesaj sfâșietor, de adio, în memoria iubitului Mihai Constantinescu:

„Dumnezeu să te odihnească, mare artist! Eu cred că ai plecat într-o lume mai bună. Acolo știu cât de valoros ești, cât de mult umor ai și sigur îți vor pune covorul roșu pe care îl meriți. Tu și ceilalți colegi ai tăi care au plecat și sunt din generația de aur, despre care unii jurnaliști vorbesc vorbe. Nici nu au habar cine sunteți și cât valorați voi. Nouă ne pare tare rău că ai ales să pleci. Drum lin, Mihai!'.


Și Silvia Dumitrescu i-a spus adio lui Mihai Constantinescu, pe rețele de socializare, mesaj care a atras alte sute de regrete din partea celor care l-au iubit pe artist:

„Dumnezeu să te odihnească, dragul nostru Mihai… Drum lin către stele! Ai fost și vei rămâne mereu în inima noastră, artist minunat, coleg și prieten bun cu suflet de copil!!! Sincere condoleanțe, draga mea Simona Constantinescu… Sunt alături de tine!!'.