De ce vine Jill Biden în România. A fost anunțat programul Primei Doamne a SUA

 Raiciu Adriana
.

De ce vine Jill Biden în România. Prima doamnă Jill Biden va vizita România și Slovacia în perioada 5-9 mai pentru a se întâlni cu membri ai serviciului american și personalul ambasadei, părinții și copiii ucraineni, lucrătorii din domeniul ajutorului umanitar și profesorii, a anunțat luni biroul ei.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Duminică, sărbătorită ca Ziua Mamei în Statele Unite, Biden se va întâlni cu mame și copii ucraineni care au fost forțați să-și părăsească casele din cauza războiului Rusiei împotriva Ucrainei, a spus biroul său. Soția președintelui Joe Biden se va întâlni cu membrii serviciului militar american la Baza Aeriană Mihail Kogalniceau din România pe 6 mai, înainte de a se îndrepta către București pentru a se întâlni cu oficialii guvernamentali români, personalul ambasadei SUA, lucrători din domeniul ajutorului umanitar și profesori care lucrează cu copiii ucraineni.

Jill-Biden-ceremonie-3-1024×683-1Jill-Biden-ceremonie-3-1024×683-1

Călătoria include, de asemenea, opriri în orașele slovace Bratislava, Kosice și Vysne Nemecke, unde Biden se va întâlni cu oficiali guvernamentali, refugiați și lucrători umanitari.

Citește și: Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin criminal de război, pentru prima dată.Reacția dură din partea Moscovei

Citește și: Joe Biden a anunțat că SUA interzice importurile de petrol și gaze din Rusia:„Lucrăm cu Europa pentru a reduce dependența de energia rusească'

Citește și: Cine este bărbatul care a făcut-o celebră pe Bianca Drăgușanu: „În momentul în care am fost văzută la brațul lui…’

Citește și: Pepe, la 10 ani de la divorțul de Oana Zavoranu:„ Eu am luat-o de la zero în momentul ăla!

De ce vine Jill Biden în România

Vizita lui Biden este cea mai recentă demonstrație de sprijin pentru Ucraina și țările învecinate care îi ajută pe refugiați ucraineni de către reprezentanții de top ai SUA, notează Reuters.

Președintele Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, s-a întâlnit duminică cu președintele ucrainean Vlodymyr Zelenski, în timpul unei vizite neanunțate la Kiev. Jill Biden a fost, de asemenea, implicată îndeaproape.

 În martie, ea și omologul ei polonez, Agata Kornhauser-Duda, au lucrat împreună pentru a accelera asistența medicală în primele linii ale crizei refugiaților declanșate de invazia Rusiei.

Agenția ONU pentru refugiați a declarat săptămâna trecută că aproape 5,5 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începutul războiului pe 24 februarie și că numărul ar putea crește la 8,3 milioane în acest an. 

Până în 27 aprilie, peste 3 milioane de ucraineni au fugit în Polonia, aproximativ 817.300 în România și aproape 372.000 în Slovacia, potrivit datelor ONU.

Programul lui Jill Biden

Vineri, 6 mai, Jill Biden va vizita baza de la Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu membrii serviciului militar din Statele Unite. Seara, ea va pleca în București. Sâmbătă, 7 mai, se va întâlni cu membrii Guvernului României, personalul ambasadei SUA, lucrătorii implicați în acțiuni de ajutor umanitar, precum și profesorii care îi ajută pe copiii ucraineni refugiați să se integreze într-un mediu școlar stabil și sigur.

Ea va pleca apoi la Bratislava, Slovacia, unde se va întâlni cu personalul ambasadei SUA.

Duminică, 8 mai, va călători în Kosice și Vysne Nemecke, Slovacia pentru a se întâlni cu refugiații, lucrătorii implicați în acțiuni de ajutor umanitar și cu slovacii care sprijină familiile care au căutat refugiu în timpul acestei crize.

Luni, 9 mai, Prima Doamnă se va întâlni cu membrii Guvernului Slovaciei înainte de a pleca în Statele Unite.

sursă foto- Profimedia, Hepta, arhiva VIVA!

Citeşte şi despre cabane montane la altitudine din România!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton