De ce s-a retras Florin Zamfirescu de pe scenă, în urmă cu 3 ani: „După 80 de ani, un actor nu mai știe ce joacă”

.

De ce s-a retras Florin Zamfirescu de pe scenă, în urmă cu 3 ani. În vara anului 2019, cunoscutul actor a renunțat la lumea teatrului și s-a mutat la țară, alături de actuala lui soție, Daciana Toma. La acea vreme, Florin Zamfirescu susținea că își dorește să viziteze țara și să petreacă mai mult timp cu nepoții. Recent, actorul a făcut noi declarații despre retragerea sa de pe scena teatrului românesc, mărturisind că, după 80 de ani, un actor nu mai poate juca fără „ajutorul căștilor în urechi'.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Florin Zamfirescu este unul dintre cei mai cunoscuți actori din România, având o carieră de peste 50 de ani. În 2019, acesta a susținut ultimul spectacol și, ulterior, s-a mutat la țară, pentru a trăi o viață liniștită. În urmă cu 10 ani, îndrăgitul actor a suferit un infarct, iar, de atunci, acesta a renunțat la obiceiurile notive. Într-un interviu recent, Florin Zamfirescu a vorbit despre retragerea sa din lumea teatrului, mărturisind că cei doi copii ai săi sunt cei care duc tradiția mai departe.


De ce s-a retras Florin Zamfirescu de pe scenă, în urmă cu 3 ani. De-a lungul carierei, actorul a jucat pe scenă, în filme și seriale și a intepretat numeroase scenarii de radio. În 2007, acesta a început să joace în serialul „Inimă de țigan’, fiind unul dintre cele mai cunoscute roluri din cariera sa.

Citește și: Florin Zamfirescu a fost îndrăgostit de Corina Chiriac, în facultate:'Rămâi cu ochii numai la buzele ei'


Citește și: Florin Zamfirescu, propunere indecentă pentru Corina Chiriac, de care a fost mereu îndrăgostit:'Nu vrei să mergem aici, în grădină, să…'

Citește și: Detalii neștiute despre relația dintre Delia și Răzvan Munteanu, dezvăluite chiar de Gina Matache, mam artistei: „N-am văzut așa…'

Citește și: Cine este Tudor Monroe, românul care a compus imnul pentru finala Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar 2022:„Sunt foarte mândru’


De ce s-a retras Florin Zamfirescu de pe scenă, în urmă cu 3 ani

Florin Zamfirescu a vorbit despre retragerea sa de pe scena teatrului românesc. Acesta a recunoscut că, de la o vârstă încolo, actorii nu mai pot juca fără „căști în urechi’, însă este mândru că cei doi copii ai săi au ales o carieră artistică.

„Am copiii care mă satisfac prin ce fac ei. Ambii sunt actori, deși eu nu i-am îndrumat sub nicio formă să facă asta. I-am lăsat pe ei să ducă mai departe tradiția. Calitatea unui artist e dată de opera lui, nu de longevitatea lui, că, dacă trăiește 98, 100 de ani, e cel mai mare actor. Păi, nu e.


După 80 de ani, un actor nu mai știe ce joacă, o face cu ajutorul căștilor în urechi, nu știu de ce se mai duce. Și noi am fost tineri și ne uitam la cei bătrâni, care nu mai pleacă. Dar n-am zis niciodată cuiva. Eu respect oamenii bătrâni.

M-am uitat în timp, cum au murit marii actori, Cotescu, la 54 de ani, cum a murit Amza Pellea, la 53, George Constantin, tot la 50 și ceva de ani. Eu am jucat până la 70. Era cazul să mă opresc, nu să arăt că sunt mai grozav decât ei, pentru că nu sunt’, a susținut  actorul, potrivit impact.ro.


„Nu mai plecăm nicăieri de sărbători’

Florin Zamfirescu a mărturisit că va petrece sărbătorile de iarnă acasă, alături de soția sa. Actorul i-a adresat câteva cuvinte soției sale, Daciana, femeia cu care formează un cuplu de mai bine de un deceniu.

„Nu mai plecăm nicăieri de sărbători, e iarnă, avem o casă plăcută, facem focul în sobă. Soția gătește, eu nu sunt în stare să fac decât ouă prăjite sau cartofi prăjți. Daciana e o minune de fată, e medic. Suntem foarte fericiți împreună. Mănânc normal, nu am pretenții. Nu sunt gurmand, de Sărbători mănânc mai puțină carne, mai puțin alcool, aproape deloc’, a adăugat acesta, potrivit sursei citate.


„Și acum mă strigă lumea Nea Gigi’

Deși serialul „Inimă de țigan’ a fost difuzat pe Acasă TV în urmă cu aproape 15 ani, actorul a mărturisit că încă este strigat „Nea Gigi’. În urmă cu ceva timp, Florin Zamfirescu susținea că acesta a reprezentat „cel mai complet’ rol din cariera sa.


„Și acum mă strigă lumea prin țigănie, pentru că stau în Mogoșoaia, Nea Gigi, după rolul din telenovela ‘Inimă de țigan’. Întâmplător, mă cheamă și Gheorghe’, a încheiat actorul.

Sursa foto: Facebook