Regina Marii Britanii nu a purtat coroana imperială, la discursul din Parlament! Motivul e incredibil, dar logic

.

Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, nu a purtat coroana imperială, la discursul din Parlament, dintr-un motiv incredibil, însă de înțeles la vârsta sa…

În Anglia, deschiderea anului parlamentar este un spectacol absolut impresionant, potențat, evident, și de prezența Elisabetei a II-a, Regina Marii Britanii. Anul acesta însă, suverana a uimit, deoarece, pentru prima oară de la înscăunarea sa, nu a purtat coroana imperială, pentru a marca deschiderea anului parlamentar.


Dat fiind că evenimentul are loc o dată pe an, Regina Marii Britanii, fiul ei, Prințul Charles, dar și parlamentarii poartă ținute de gală, una dintre piesele centrale ale ținutei Elisabetei a II-a fiind coroana imperială. Anul acesta însă, Regina Marii Britanii nu a purtat coroana, preferând o tiară cu diamante, în timp ce coroana a stat pe o masă, lângă ea. Deși motivul poate părea incredibil, este unul de înțeles la vârsta ei…

Coroana Reginei Marii Britanii cântărește mai mult de un kilogram!


La 93 de ani, Regina Marii Britanii încă își îndeplinește datoriile de monarh cu succes, însă recunoaște că are nevoie de odihnă mai mult ca înainte, ceea ce e și firesc. Drept urmare, motivul pentru care Elisabeta a II-a nu a purtat coroana imperială la deschiderea Parlamentului este… greutatea acesteia, suverana alegând o diademă mai ușoară. Da, oricât de greu ar fi de crezut, coroana Elisabetei a II-a cântărește mai mult de un kilogram, iar asta deoarece pe ea sunt încrustate 3.000 de diamante, 17 safire, 11 smaralde și 270 de perle, iar în mijloc are un diamant uriaș, rubine și safire în față și în spate.


În comparație cu coroana, diadema este mult mai ușoară, aceasta conținând „doar' 1.300 de diamante și 170 de perle. De altfel, într-un documentar BBC, Regina Marii Britanii povestea: „Nu te poți uita în jos să-ți citești discursul, trebuie să ridici foaia, pentru că, altfel, riști să-ți rupi gâtul și coroana ar cădea'.

Foto: Hepta