De ce înmormântarea Reginei Elisabeta are loc la Westminster Abbey. Catedrala nu a mai găzduit funeralii regale din 1760

.

Motivul pentru care înmormântarea Reginei Elisabeta are loc la Westminster Abbey. Astăzi, au loc funeraliile fostei suverane britanice, la 11 zile de la decesul acesteia. Catedrala gotică nu a mai găzduit astfel de evenimente din 1760, de la moartea Regelui George al II-lea.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!


Slujba de înmormântare a Reginei Elisabeta a început la la ora locală 11.00 (13.00, ora României) și este oficiată de decanul de Westminster David Hoyle. După decesul Regelui George al II-lea, funeraliile regale au fost organizate Georges Chapel din Windsor, fiind o tradiție care s-a păstrat aproape 300 de ani. Cu toate acestea, trupul reginei va fi dus la Westminster Abbey, acolo unde s-a căsătorit și a fost încoronată.

Motivul pentru care înmormântarea Reginei Elisabeta are loc la Westminster Abbey. Fosta suverană britanică s-a stins din viață joi, 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. Aceasta a condus Casa Regală a Marii Britanii vreme de 70 de ani.


Citește și: Prințul Harry a împlinit 38 de ani.Ce mesaj i-a transmis Regina Elisabeta a II-a anul trecut

Citește și: Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată într-un sicriu din stejar și plumb.E pregătit de 30 de ani

Citește și: Cum s-a îmbrăcat Meghan Markle la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a.Ce a avut în comun cu Kate Middleton

Citește și: Cum s-a îmbrăcat Kate Middleton la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Motivul pentru care înmormântarea Reginei Elisabeta are loc la Westminster Abbey


Schimbarea locului tradițional unde se organizează funeraliile regale sugerează importanța catedralei în viața monarhului. În 1953, la Westminster Abbey, a avut loc încoronarea Reginei Elisabeta. Totodată, înainte să devină regină, prinţesa Elisabeta s-a căsătorit cu Philip Mountbatten la Abaţia Westminster în 1947.

Mai mult decât atât, la catedrala gotică a avut loc și nunta prințului William și Kate Middleton, în 2011. Cu 14 ani mai devreme, în 1997, prinţul William asista în aceeaşi abaţie la funeraliile mamei sale, prinţesa Diana, decedată în urma unui accident de automobil la Paris.


Se estimează că aproximativ 18 monarhi britanici au fost înmormântaţi la Westminster Abbey. De la decesul Regelui George al II-lea, funeraliile regale au avut loc la Georges Chapel din Windsor, o capelă gotică, care datează din secolul al XV-lea.


Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată într-un sicriu din stejar și plumb

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a, fabricat din stejar englezesc și căptușit cu plumb, a fost pregătit încă de acum 30 de ani, scrie publicația The Times.

Conform sursei citate, sicriul Reginei este făcut din acelaşi material ca şi cel al soţului ei, Prinţul Philip, decedat în aprilie 2021. Pregătit în urmă cu 30 de ani, sicriul este construit din lemn și placat cu plumb, iar cei care vor veni să-și prezinte ultimele omagii nu vor putea vedea chipul Reginei Elisabeta a II-a pentru că sicriul va rămâne închis şi va fi acoperit de drapelul şi însemnele regale britanice.


Societatea de pompe funebere Leverton and Sons, din Londra, care se ocupă de funeralii, preciza, în urmă cu 4 ani, pentru sursa citată, că nu ştie când şi de către cine au fost fabricate sicriele, acestea fiind moștenite de companie în anul 1991, când a început să lucreze cu Palatul Buckingham.

Sursa foto: Arhiva Viva! & Hepta