De ce bebelușul lui Meghan Markle și al Prințului Harry nu se numește Sussex, la fel ca părinții lui

.

Spre deosebire de verii lui, Prinții George, Louis și Prințesa Charlotte, care poartă numele de Cambridge, la fel ca părinții lor, bebelușul lui Meghan Markle și al Prințului Harry nu poartă numele de Sussex, la fel ca părinții lui. Iată care este motivul!

Încurcate sunt căile regalității, dar acestea nu pot fi puse la îndoială – se execută nu se discută, așadar Meghan Markle și Prințul Herry s-au conformat cutumei de la Curtea Regală Britanică, iar bebelușul lor nu se numește Sussex, ci Mountbatten-Windsor. În momentul când Ducii de Sussex și-au prezentat bebelușul, pe micuțul Archie Harrison, mulți au fost surprinși să îi audă numele de familie, deoarece se așteptau să fie Sussex, șa fel ca în cazul verilor săi, care au preluat numele părinților lor, așa cum este normal. În loc de asta, nou-născutul a primit numele Mountbatten-Windsor, ceea ce a stârnit imediat confuzie. Care este explicația?


Copiii Ducilor de Cambridge au titlul de Alteță Regală

Copiii lui Kate și William au cu toții titlul de Alteță Regală, ceea ce înseamnă că, tehnic vorbind, nu mai au nevoie de un nume de familie. Cu toate acestea, sunt situații – cum ar fi catalogul școlii – în care cei doi prinți și mica prințesă vor avea nevoie și de un nume de familie. Drept urmare, aceștia vor folosi numele de Cambridge după cel al ducatului pe care tatăl lor l-a primit, în 2011. De altfel, William și Harry au folosit același sistem atunci când au crescut, folosind numele tatălui lor, care este Prinț de Wales.


Micuțul Archie nu a primit un titlu regal

Totuși, micuțul Archie este puțin diferit de verii lui, deoarece, ca urmare a poziției sale, nu a primit un titlu regal (Prințul William va urca într-o zi pe tron, iar George, fiul său cel mare, îi va urma). Regina ar fi putut să-i ofere un titlu, dar nu a făcut-o – o decizie pe care Meghan și Harry au sprijinit-o din plin, deoarece își doresc ca fiul lor să aibă o viață normală. Lipsa titlului de Alteță Regală a necesitat un nume de familie, iar micuțul Archie Harrison a devenit Mountbatten-Windsor (conform unui decret regal din 1961, numele de Mountbatten-Windsor este tuturor descendenților familiei regale de sex masculin care nu au titluri). Pe scurt, dacă străbunica lui, Regina Elisabeta a II-a, nu-i va face cadou un titlu de Prinț cândva, micuțul Archie va rămâne Mountbatten-Windsor, iar părinții lui – Sussex.