Dan Negru explică isteria mondială pe tema coronavirusului COVID-19: „E și un business media!”

.

Dan Negru a revenit cu o altă postare pe Facebook pe tema coronavirusului și explică de ce se vorbește intens despre această epidemie, deși nu este mai gravă precum altele care omoară, la ora aceasta, mult mai mulți oameni pe planetă. Vedeta Antena 1 concluzionează: „E și un business media!'.


Zilele trecute, Dan
Negru se declara șocat de amploarea nedreaptă pe care a luat-o, la nivel
mondial, isteria pe tema coronavirusului, timp în care alte boli ucid mult mai
mulți oameni și nu vorbește nimeni despre ele.

‘Și RTNC (Televiziunea Națională din Congo) e în breaking news de coronavirusu. La ei, în Congo, anul trecut au murit 6000 de copii într-o epidemie de pojar! N-a vorbit nimeni despre asta. În Afganistan, mor anual 30 mii de copii din cauza înfometării. OMS zice că 300 de copii mor de foame în fiecare oră în toată lumea. Fără breaking news!’ a scris prezentatorul, revoltat, pe contul său de Facebook.


„Ați văzut la noi vreun breaking news despre „boala sărăciei’ cu care au fost înregistrați 11 mii de români anul trecut? România e campioana Europei la TBC. Tot contagioasă și tot potențial fatală. Știu, una vindecabilă și alta încă nu. Dar când coronavirusul va trece, România va rămâne campionă la tuberculoză. Și ăia 300 de copii vor continua să moară de foame în fiecare oră. Tot fără breaking news-uri…’, a continuat Dan Negru.

Dan Negru a revenit
și cu explicația

„După ce Netflixul și online-ul au bubuit în ultimii ani televiziunea clasică, cornavirusul a readus audiențe uriașe ecranelor TV clasice din toată lumea. Așa arată sondajele din Italia, Franța, China, Anglia, Germania. Adică, țările unde televiziunea clasică scădea.


În Italia, știrile și-au triplat audiența cu ajutorul coronavirusului și în China numărul telespectatorilor a crescut cu până la 900 %. Coronavirus e și un business media!

În România, profesorul Streinu Cercel spunea ieri că virusul coronavirus e de 10 ori mai slab decat virusul gripal. Și de mii de ori mai promovat.


OMS a reamintit ieri că gripa normală face 60 mii de morți anual în Europa. Doar că morții de gripă clasică fac audiențe mai mici decat bolnavii-sănătoși de coronavirus', a scris Dan Negru, astăzi, pe pagina sa de Facebook.

Postarea lui Negru a fost distribuită de câteva zeci de ori, dar a adunat şi câteva comentarii, toţi internauţii fiind de acord cu cele spuse de prezentator.

Citește ultimele informații despre cazurile de coronavirus din Romania