Damian Drăghici a slăbit 70 de kilograme. Ce dietă ține și la ce alimente a renunțat: ”Puteam să trăiesc doar din zahăr”

.

Damian Drăghici a slăbit 70 de kilograme. Ce dietă ține și la ce alimente a renunțat. Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că îndrăgitul artist cântărea în urmă cu 10 ani în jur de 163 de kilograme. Își făcea griji pentru sănătatea sa, astfel că o dată cu trecerea anilor a trecut printr-o transformare radicală din punct de vedere fizic. Iată la ce dietă a apelat, dar și care sunt produsele pe care nu le mai mănâncă absolut deloc!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!


Damian Drăghici a ajuns să cântărească de la 163 de kilograme la aproximatv 90, iar asta prin ambiție și renunțarea la toate ‘bombele calorice’. Ei bine, mulți s-au întrebat cum a fost posibil acest lucru, astfel că artistul nu a mai lăsat loc de interpretări. A povestit pe larg cum a început procesul, cum îl continuă, dar și care a fost cel mai greu pas.

Fără a ezita, invitat în emisiunea lui Cătălin Măruță de la Pro TV, Damian Drăghici a povestit că lupta cea mai mare pe care a dus-o nu a fost cu kilogramele pe care le avea, ci cu zahărul. Înainte de a începe procesul de a slăbi, el a renunțat complet la zahăr, dar și la gluten, carbohidrați și lactate. Dacă înainte putea să supraviețuiască o zi întreagă doar cu zahăr, acum lucrurile s-au schimbat radical!


Citește și: Damian Drăghici, detalii din spatele fostelor căsnicii: „Când am divorțat, plecasem în lenjerie’

Citește și: Cum se înțelege Damian Drăghici cu logodnica lui, după nașterea fiului lor: „Lucrurile se schimbă, e normal’

Citește și: Ce a spus Ioana Ginghină despre fostul ei soț, Alexandru Papadopol, în direct, la TV: „Trebuie să dau și niște explicații’

Citește și: Nelu Cortea a fost lovit de un taur la America Express. S-a ales cu o rană: „Era să mor de două ori'


Damian Drăghici a slăbit 70 de kilograme. Ce dietă ține și la ce alimente a renunțat

Damian Drăghici a dezvăluit faptul că kilogramele sale nu se datorau neapărat mâncării în exces, ci zahărului consumat în cantități foarte mari. Mai mult, artistul a explicat că avea zile în care zahărul și dulciurile în general, erau suficiente pentru a supraviețui. Nu avea nevoie de mâncare, ci doar de prăjituri și tot ceea ce însemna zahăr. Ei bine, a renunțat definitiv la el pentru sănătatea sa, însă asta nu este tot.


„Eu am avut zile la rând când puteam să trăiesc doar din zahăr, nimic altceva. Când aveam problema, când eram foarte gras, eu nu eram gras de la mâncare, eram gras de la prăjituri. 163 de kilograme am avut, și acum depinde…pe timp de iarnă am undeva la 97-99, iar vara am 89-91. Primul moment când îți dai seama că nu mai poți și, de fapt, dacă poți să înțelegi că zahărul este ascuns, după cum bine, știm, în orice.

De obicei, cea mai mare greșeală este când facem o dietă fără grăsimi. Iaurtul fără grăsimi are zahăr mai mult, totul ce e redus de grăsimi are zahăr mai mult. În spatele zahărului se ascund carbohidrații, dar cel mai evident e zahărul pur. Combinația celor 3 e cea mai gravă. Zahărul, glutenul și lactatele. (…) Înainte de slăbit e mai important felul în care te simți decât slăbitul. De obicei, zahărul nu face altceva decât să îți pună o perdea pe ochi. Cade asupra capului un nor gri. (…)’, a declarat Damian Drăghici în cadrul emisiunii.


Damian Drăghici: ‘Când mi-e poftă de dulce înseamnă cu nu am dormit destul’

Damian Drăghici a renunțat la zahăr, astfel că dățile în care îl mai consumă sunt extrem de rare, cum ar fi de sărbători. Nu vrea să se întoarcă la obiceiurile nesănătoase din trecut și încearcă să își țină familie departe de greșelile lui. Mai concret, îl învață pe fiul său că nu este bine să mănânce dulciuri, astfel că la vârsta de 3 ani și 11 luni nu a mâncat deloc zahăr, ci doar prăjituri cu fructe, cu banane sau altele, făcute în casă.


În zilele în care mi-e poftă de dulce înseamnă că n-am dormit destul, că nu am mâncat grăsimile necesare, și nu am mâncat nuci sau somon, friptură, eu am fost 8 ani de zile vegan și de acolo am început să îmi dau seama de lucrul asta. (…)Nu trebuie să lipsească din dieta ta avocado, care e untul naturii, de la Dumnezeu. Nucile care sunt foarte importante. Ține de tine dacă poți să ții dieta Keto, ar fi cea mai sănătoasă’, a mai dezvăluit el.

Ce este dieta Keto

Spre deosebire de alte diete, dieta Keto are la bază principiul cetozei. Este un fenomen ce are loc în mod natural în organismul fiecărei persoane. Mai concret, carbohidrații consumați sunt transformați în glucoză, care ulterior este transportată către sânge la toate organele corpului. Prin acest proces mușchii, dar și celelalte componente ale corpului primesc energia de care au nevoie pentru a funcționa normal.


Potrivit, specialiștilor, în timpul dietei, consumul redus al alimentelor de tip fast-food sau pâine și creșterea aportului de grăsimi sănătoase și proteine, declanșează procesul de cetonă. Mai exact, în lipsa glucidelor, corpul arde din grăsimi.

Sursă foto: Facebook / Instagram