Cum și-a pierdut Sofia Vicoveanca soțul: "De 21 de ani sunt văduvă"

.

Sofia Vicoveanca a vorbit, recent, despre pierderea soțului ei, acum 21 de ani. Artista de muzică populară povestit că soțul ei a murit fulgerător, după ce i s-a făcut rău. Bărbatul s-a stins în drum spre spital, în timp ce se afla în Ambulanță.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!


Sofia Vicoveanca a fost căsătorită cu ziaristul sucevean Victor Micu, care a lucrat timp de peste 40 de ani la ziarul Zori noi din Suceava. Victor Micu a decedat în aprilie 2001, la vârsta de 70 de ani. Atât de mult și-a iubit Sofia Vicoveanca soțul, încât nu a vrut să-l înlocuiască niciodată și a preferat să rămână singură.

Cum și-a pierdut Sofia Vicoveanca soțul


De 21 de ani sunt văduvă. Soțul meu s-a stins așa… Am venit cu el de la Vicov… Țin minte că era chiar după Paște. Pe atunci, nu aveam apă caldă mereu și cada plină cu apă. Am acoperit-o și am mai stat puțin la televizor. Erau și Vlad cu nora la mine cu prima lor copil, prima nepoată a mea.

Spre dimineață, pe soțul meu îl apucase o tuse de nu se mai oprea. M-am ridicat și am fugit să pun de un ceai și am strigat la băiat să cheme Salvarea. Până la spital s-a stins. Nu am vrut să i se facă autopsie, nu era cazul să îl mai taie.


Chiar vorbeam cu un medic, pentru ce să îl mai măcelărească? Îmi este foarte greu singură de atâția ani. Nu am ajuns să vorbesc singură în casă, dar când ies afară nu-mi mai tace gura!' – a mărturisit Sofia Vicoveanca, pentru Fanatik.

Citește și: Drama neștiută a Sofiei Vicoveanca. A fost „vândută de mamă, în timp ce tatăl era în lagăr:’Eram atât de săraci, încât…’

Citește și: Misterul traistei de care Sofia Vicoveanca este nedespărțită, pe scenă.De ce o poartă mereu și ce ține în ea


De ce nu s-a recăsătorit Sofia Vicoveanca după decesul soțului ei

Sofia Vicoveanca și soțul ei au trăit o frumoasă poveste de dragoste, iar artista a suferit enorm în momentul în care acesta a încetat din viață. Cântăreața de muzică populară nu a vrut să își mai refacă viața și s-a concentrat pe cariera ei muzicală.

Sofia Vicoveanca a mărturisit că a mai fost curtată de bărbați după moartea soțului ei și că avea șanse să se recăsătorească. Totuși, artista nu și-a dorit asta, așa că nu a dat speranțe niciunui bărbat.


Pentru că eu m-am dedicat drumurilor cântecului, nu știu cine ar mai avea puterea și atâta înțelegere, că pretendenți au fost, dar nu le-am dat nicio speranță.

Nu îmi mai găsesc un om atât de înțelegător și alături de mine, nu am spus ca și citat acolo ‘își lăsa umărul ca să-mi pun sufletul să plângă, știa să mă ajute și să mă sfătuiască, a spus Sofia Vicoveanca despre soțul său, anul trecut, în emisiunea lui Denise Rifai.


Sofia Vicoveanca nu a avut o copilărie ușoară

Sofia Vicoveanca a avut o copilărie marcată de lipsuri. Artista a mărturisit că nu a răbdat de foame, însă nu putea să-i spună mamei ei că își dorește anumite lucruri din cauză că era conștientă că nu existau posibilități.

„Sunt o femeie puternică, altfel nu aș fi răzbit în viață. Mama nu a uitat să-și pună în bagaj rochia de mireasă și basmalele.

Uneori, le mai îmbrac eu, trebuie să am grijă la mărgeluțe, că se deșiră. Fiind copilă, am imaginea mamei și-acum în minte, așezată în genunchi, se ruga în felul ei, n-o auzeam exact, dar când se ridica, ochii erau scăldați în lacrimi.


Nu știu dacă am plâns, dar nu am dat pe dinafară zâzând. Niciodată nu am putut să-i spun mamei că vreau, îmi doresc. Nu am răbdat de foame, dar nu puteam să spun că vreau ceva. Nu-mi permiteam nici să visez„, a mai mărturisit Sofia Vicoveanca