Cum se menține în formă Florin Piersic, la 86 de ani. Medeea Marinescu: "Trage totul după el"

.

Medeea Marinescu și Florin Piersic joacă împreună, în piesa „Străini în noapte' de 11 ani, iar actrița susține că spectacolul acționează ca un elixir al tinereții pentru partenerul ei de scenă, care a împlinit recent 86 de ani. Medeea Marinescu spune că maestrul Piersic este în formă maximă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!


Medeea Marinescu spune că piesa „Străini în noapte’ îl ține în priză pe Florin Piersic, iar maestrul, la rândul său, este ca un motor care pune totul în mișcare în jurul său.

„Florin Piersic e absolut extraordinar în spectacol. Trage totul după el, și sala, și pe mine, și pe oricine! În dățile trecute, fiindcă noi am mai jucat și prin țară, inclusiv la el acasă, la Cluj.


Mi s-a părut că îl am în fața ochilor pe acel Florin Piersic din spectacolul de teatru ce a încântat generații după generații, , de acum mai bine de 40 de ani!’, a declarat Medeea Marinescu pentru impact.ro, făcând astfel referire la vivacitatea celui mai îndrăgit actor al ultimei jumătăți de veac, ce tocmai și-a aniversat cel de-al 86 an de viață, la finele lunii ianuarie.

Citește și: Costi Ioniță, nominalizat la Premiile Grammy pentru a doua oară:’Nu știu câți români se pot lăuda cu acest lucru’


Citește și: Alexandru Arșinel, ajutat de colegii de la teatru să iasă din parcare:„Nu am putut să mă țin pe picioare

Cum se menține în formă Florin Piersic, la 86 de ani

Actrița Medeea Marinescu spune că principalul impediment cu care s-a confrunta spectacolul, ca oricare altul de altfel, a fost legat de pandemie și de efectele acesteia:

„Să joci în săli mici e o provocare. Nu din vina publicului, fiindcă toate reprezentațiile amânate nu au avut legătură cu el, ci cu decizia autorităților de a ne proteja în diverse moduri, care au afectat din plin arta teatrală și buna ordine a spectacolelor. 


Spre exemplu, și la spectacolul de săptămâna viitoare de la  , din sala , deși se va juca în cea mai mare sală, de circa 900 de locuri, nu vor putea participa decât 300.

Se aplică regula aceea de 30% referitoare la locurile ocupate, dată fiind rata de infectare din zonă. Așa că amândoi așteptăm clipa în care vom avea iar sălile pline!’.


Piesa „Străini în noapte’ continuă la TNB

Una dintre cele mai longevive piese de teatru din România, „Străini în noapte’, unica în care mai poate fi admirat inegalabilul Florin Piersic de altfel, e programată iar pe scena Teatrului Național din București, luni, 21 februarie, de la ora 20.00.

Spectacolul, în distribuția căruia apar doar doi actori, Florin Piersic și Medeea Marinescu, a fost regizat de regretatul Radu Beligan în urmă cu mai bine de 11 ani, dar inclus în repertoriul primei scenei a țării din 2014.


„Cred că este poate cel mai longeviv spectacol de teatru din țară la această oră. Poate mă înșel, fiindcă eu nu am jucat în primii trei ani în această piesă cu totul minunată.

Dar are în palmares multe reprezentații, aș spune că a trecut pragul primelor 1.200. S-a jucat și la noi, în cele mai diverse locuri din țară, dar și afară. La finele lui martie, spre exemplu, vom merge la Paris!‘, a indicat Medeea Marinescu pentru impact.ro.