Cum să faci o celebră tartă franţuzească. Anca Lungu îţi explică pas cu pas!

.

Pasinonată de gastronomie, Anca Lungu a revenit în bucătărie, profitând de faptul că fetiţa ei, Natalia, a mai crescut şi doarme liniştită.

 


Cât Prinţesa Linguriţă se odihneşte, Polonicul bucătăreşte.’, a scris Anca pe pagina sa de Facebook, postând şi câteva fotografii cu preparatul pe care l-a făcut: o delicioasă tartă Quiche Lorraine, un produs tradiţional franţuzesc pe bază de brânză şi ouă.

 

Prezentatoarea Antena 1 a apelat la reţeta celebrului Paul Bocuse, iar rezultatul a fost nu doar spectaculos, ci şi extrem de bun.

 

Iată ingredientele:

 

Pentru aluatul de tartă:
– 250 g făină
– 125 g unt
– 1 gălbenuş
– 50 ml apă
– sare de mare râşnită
Pentru conţinut:
– 200 g bacon
– 120 g brâză Gruyere rasă
– 200 ml lapte
– 200 ml smântână pentru gătit
– 2 ouă
– 1 gălbenuş
– 1 lingură de nucşoară măcinată
– sare de mare şi piper negru proaspăt râşnit
 


Pentru a face aluatul amestecaţi făina cu sarea şi untul, încorporaţi apoi gălbenuşul şi apa. Frământaţi uşor şi băgaţi coca obţinută astfel pentru 30 de minute la frigider. Între timp blanşaţi baconul şi ungeţi cu unt o formă rotundă pentru copt. Întindeţi o foaie de aluat de 3mm şi aşezaţi-o în formă. Aşezaţi deasupra hârtie de copt şi boabe de fasole sau acele bile speciale pentru copt (astfel încât blatul să nu se umfle şi să se coacă uniform) şi băgaţi tava pentru 5 minute în cuptorul încins la 180 de grade. Cât timp aluatul se întăreşte la cuptor, amestecaţi ouăle şi gălbenuşul cu laptele, smântâna, nucşoara, puţină sare şi piper. Tot ce vă mai rămâne de făcut este să aşezaţi baconul pe fundul tartei, o parte din brânza rasă şi să turnaţi amestecul de ouă, lapte şi smântână peste. Băgaţi quiche-ul la cuptor pentru 25 de minute la 180 de grade. La final scoateţi minunăţia din cuptor, adăugaţi restul de brânză şi băgaţi quiche-ul pentru încă 5 minute în cuptor, folosind de acestă dată funcţia specială pentru gratinat.



 

Acum vă puteţi bucura de Quiche Lorraine, o reţetă clasică şi bună!