Cum s-au îmbrăcat vedetele de Halloween. Unele sunt de-a dreptul înfiorătoare!

 Alina Dan
.

Mai sunt două zile până la Halloween dar, pentru că sărbătoarea recent importată și pe deplin adoptată și în România are loc în mijlocul săptămânii, mulți s-au grăbit și au sărbătorit încă din acest weekend.

[gallery ids="2445816,2445817,2445818,2445819,2445820,2445821,2445822,2445823,2445824,2445825,2445826"]

Instagramul este deja plin cu fotografii ale celor care au ales să petreacă în avans. Printre ei și celebrități. În imaginile din galerie vezi cum s-au îmbrăcat vedetele de Halloween.

 

 

View this post on Instagram

 

Happy halloween ! Makeup by @makeupartist_anamariavasile and @lillymanaila

A post shared by Larisa (@larisaudila) on


DESPRE HALLOWEEN și tradiția costumelor care te sperie

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.

Costumele de Halloween sunt tradițional modelate după figurile supranaturale, monștri, schelete, fantome, vrăjitoare și diavoli. De-a lungul timpului, printre costumele folosite apăreau și cele ale unor personaje fictive, celebrități la ordinea zilei și arhetipuri generice, cum ar fi prințesele sau luptătorii ninja.

Costumarea și colindatul cu ele era de actualitate în Scoția de Halloween la sfârșitul secolului al XIX-lea.Tradiția a pătruns și în Statele Unite la începutul secolului al XX-lea, atât în rândul adulților cât și în rândul copiilor. Primele costume de Halloween produse în masă au apărut în magazinele americane în anii 1930 când obiceiul de trick-or-treating devenea popular acolo.

În ziua de 31 octombrie sau în preajma ei, adesea în vinerea și sâmbăta dinainte de Halloween, se țin adesea petreceri cu costume.

  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton