Cum își educă Amalia Enache fiica. Alma a început școala: „Nu vreau să-mi calce pe urme, mi-aș dori pentru ea să...”

.

Cum își educă Amalia Enache fiica. Fiica Amaliei Enache a împlinit, de curând, șase ani și a început clasa zero. Într-un interviu recent, prezentatoarea a vorbit despre perioada în care era elevă și despre așteptările pe care le are de la fiica ei. Iată declarațiile acesteia!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!


Cum își educă Amalia Enache fiica. Amalia Enache se bucură de o carieră de succes și este mama unei fetițe în vârstă de 6 ani. După o vacanță de neuitat, Alma a intrat în clasa zero și a fost înscrisă la o școală privată. Prezentatoarea PRO TV și-a justificat această alegere prin faptul că și-a dorit o programă școlară diversificată pentru fiica ei. Acum, aceasta a vorbit despre perioada în care era elevă, susținând că întotdeauna i-a plăcut școala și chiar și-a convins părinții să o înscrie mai devreme în clasa 1. Amalia Enache a recunoscut, însă, că nu își dorește ca fiica ei să-i calce pe urme, ci să descopere singură ce o pasionează.


Ce își dorește Amalia Enache de la fiica ei, în ceea ce privește școala. La numai 6 ani, Alma nu încetează să-și surprindă mama. Fetița prezentatoarei a învățat să patineze și să înoate și este înzestrată cu o curiozitate pentru tot ce înseamnă nou.

Citește și: De ce și-a înscris Amalia Enache fetița la o școală privată. Alma va începe clasa zero:„Mă pregătesc psihic. Emoțiile sunt mai mari la mine’


Citește și: Amalia Enache și-a dus fiica la Disneyland Paris. Ce problemă a avut vedeta:„Am rău de…’

Citește și: Cât plătește Elena Băsescu pentru școala copiilor ei:„Mamă mândră!’

Citește și: Ruxi Opulenta, momente de panică la Sunt celebru, scoate-mă de aici!:'Dacă îmi cade aia în cap?'

Cum își educă Amalia Enache fiica

Amalia Enache a fost o elevă conștiincioasă și a dezvoltat timpuriu pasiunea pentru citit. Cât despre fiica sa, recent intrată în clasa zero, prezentatoarea și-ar dori să nu-i calce pe urme, ci să-și descopere și si-și dezvolte propriile pasiuni.


„Încep iar școala. Am terminat-o de atâta vreme și o încep iarăși. Nu vreau să-mi calce pe urme, mi-aș dori pentru ea să-i placă. Eu am fost tocilară pentru că îmi plăcea la școală. Eu am cerut să mă duc la 6 ani, nu la 7 ani cum se mergea atunci în clasa întâi, pentru că am vrut să învăț să citesc. Mă săturasem să mă rog de părinții mei să-mi citească povești și cărți pentru copii.

Am citit foarte mult în copilărie și am avut o motivație foarte puternică. Noi nici nu aveam foarte multă distracție și atunci cărțile erau un lucru foarte important. La televizor nu prea aveam la ce să ne uităm. Așa că mi-aș dori cumva, ca în vremurile astea în care trăiește și Alma să-și găsească o motivație suficient de puternică astfel încât să învețe ce o interesează pe ea. Pe mine m-a interesat asta cu cititul. O să vedem ce o să-i placă și ei’, a declarat Amalia Enache, potrivit ego.ro.


„Mă depășește cu mult’

Prezentatoarea PRO TV a mărturisit că fiica ei nu încetează să o surprindă. La 6 ani, Alma este o fire curioasă și vrea să încerce cât mai multe experiențe noi.

„Deocamdată, le-a încercat pe toate, dar nu așa să se răzgândească, ea în continuare ar vrea să le facă pe absolut toate. Are o curiozitate din asta mare. Mă depășește cu mult la tot ce înseamnă aptitudini de învățare care vin din curaj, nu din statul asupra unei cărți. Alma a învățat să patineze singură, după aceea eu am sprijinit-o și am dus-o la niște cursuri, dar pur și simplu a cerut să-i pun patine în picioare, a cerut la 3 ani să-i dau aripioarele ajutătoare jos și să învețe să înoate.


Cumva are o îndrăzneală din asta foarte bună care o ajută foarte mult în învățare. Când e ceva nou vrea să încerce să vadă cum e și cumva și puterile o țin, dar o ține și încrederea în ea. Eu nu am avut atât de multă încredere în mine când eram mică’, a adăugat prezentatoarea, potrivit sursei citate.


„Sper să aibă o adolescență așa cum trebuie’

Amalia Enache a susținut că Alma este o fire sociabilă și are prieteni în mai multe țări. Prezentatoarea speră ca fiica sa să aibă o „adolescență așa cum trebuie’.

„Din fericire, Alma are acum prieteni în mai multe locuri. Îl are pe Efrem în Belgia, are o prietenă în Paris cu care își spune tot timpul că se știu de pe vremea când erau în burți. Eu și mama ei eram însărcinate și eram în America de Sud, deci se știu din Argentina. Ne-am întâlnit de-a lungul timpului în mai multe locuri din lume pentru că mama este diplomat și atunci mergem și noi după el pe unde ajung ele. Nașa ei, care are un băiețel, este la Lisabona. Avem prieteni în Italia. Asta e. I-am spus că este norocoasă, că are prieteni în atâtea locuri din lume. (…)


Eu sper să se mai ducă și cu prietenii ei în vacanță și sper să aibă o adolescență așa cum trebuie să fie. La adolescență să se îndepărteze încet-încet de mine. Asta e firescul vieții’, a încheiat Amalia Enache.

Sursa foto: Facebook