Cum își educă Andra și Cătălin Măruță copiii: „Sunt diferiți și independenți, nu lasă pe nimeni să...” / EXCLUSIV

.

Andra și Cătălin Măruță au doi copii superbi, pe fiul David și pe fiica Eva. Amândoi au moștenit o mare parte din trăsăturile părinților lor celebri, atât morale, cât și fizice. Deși se înțeleg de minune și se ajută ca frații, cântăreața și prezentatorul de la PRO TV ne-au recunoscut că cei mici mai întâmpină uneori unele mici neînțelegeri. De asemenea, aceștia au preocupări diferite, mai ales datorită diferenței de vârstă. Iată cum își educă cele două vedete urmașii!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!


Chiar discutam, recent, cât de grea trebuie să fi fost perioada asta pentru copii, și în special pentru cei mici. Eva a început clasa întâi anul trecut în septembrie, când restricțiile încă erau în vigoare. Cum s-a descurcat? Îi place la școală?

A: Școala online a fost o provocare pentru toată familia, pentru copii, dar și pentru mine, pentru că eu rămâneam acasă să îi ajut, iar Cătălin a continuat să meargă în platou pentru emisiunea sa live. Copiii au nevoie de joacă liberă, au nevoie să își consume energia în aer liber, așa că timpul nu a trecut ușor, cred că toți părinții înțeleg despre ce vorbesc. Noi suntem norocoși să avem spațiu verde, locuind la casă și, cât vremea ne-a permis, ne-am bucurat de soare. Ne-a fost însă foarte dor de familie și de prieteni.


C: Așa este, Eva și David eu recuperat imediat ce s-a putut: au stat la joacă mult timp, cu prietenii, au rămas peste noapte la noi prieteni de-ai lor, am fost la multe locuri de joacă, am făcut multe activități. Parcă le era sete de socializare.

Citește și: Cum se menține Andra în formă, după ce a slăbit:„Femeile nu mai sunt reduse doar la vârsta lor și la dimensiunile lor’ / EXCLUSIV


Citește și: Cum au trecut Andra și Cătălin Măruță peste greutăți, în căsnicie:„Noi cred că suntem încă la început, chiar și după 14 ani de când ne-am spus DA’/ EXCLUSIV

Citește și: Laura Cosoi a născut cea de-a treia fetiță. Prima imagine cu bebelușul:„Lara. Mulțumim, Doamne!’

Citește și: Cristina Ich, mărturisiri sincere despre problemele din relația cu Alex Pițurcă:„Dacă nu era Noah, îmi făceam bagajul și eram plecată în munți’


Cum își educă Andra și Cătălin Măruță copiii

Își ajută David surioara la lecții? Îi dă sfaturi… sau diferența de 5 ani dintre ei este o barieră în momentul ăsta? Mă gândesc că poate David are alte ocupații, și-a făcut deja un cerc de prieteni la școală…

A: Nu o ajută David la lecții, dar nu pentru că nu ar fi un frate mai mare iubitor și protector, ci pentru că fiecare dintre ei are programul lui și, pe cât posibil, ne propunem ca ei acasă să nu aibă teme, ci doar să se relaxeze și să se joace. Au program de after-school sau cluburi unde au diverse activități care îi pasionează, iar acasă, când ne reunim, petrecem timp împreună.


C: Au preocupări foarte diferite, inclusiv din cauza vârstei, dar când vine vorba despre școală și noi vrem să își vadă fiecare de treaba lui.

Mărturisesc că mă amuz teribil când mă uit pe conturile lor de Facebook sau pe YouTube. Puștii voștri sunt super dezinvolți! De la cine au moștenit acest simț special al umorului? Sau e ceva nativ, pur și simplu?

A: Mulțumim, ne topim când auzim lucruri frumoase despre copiii noștri! Și noi observăm cât sunt de dezinvolți. Asta ține de personalitatea lor, clar, nu de educația pe care o primesc. Nu este de mirare totuși că se exprimă ușor, având în vedere că amândoi părinții lor sunt în showbusiness, vorbăreți, extrovertiți…


C: Categoric, așchia nu a sărit departe de trunchi. Pe de altă parte, sunt și familii în care copiii au cu totul altă personalitate decât a părinților și e important să le-o respecți și să nu îi forțezi să facă ce nu își doresc. Noi suntem atenți să îi protejăm cât putem de mult și să le dăm spațiu să fie ei înșiși.

Ce trăsături au moștenit Eva și David de la părinții lor

Am remarcat că Eva e expansivă, în timp ce David e mult mai rezervat, chiar și atunci când se ceartă. Are, așa, un fel de maturitate de frate mai mare… Au fost situații când v-a fost greu să-i împăcați? De la ce se ceartă de obicei?


C: E mult spus că se ceartă. Au momente în care ba unul, ba celălalt este îmbufnat, uneori doar pe fond de oboseală, alteori pentru că vor atenție. Le recunoaștem momentele de tristețe sau de furie, dar apreciem mult că, în general, se înțeleg bine și se ajută.

A: Cel mai mult se vede că sunt uniți când vor să pregătească o surpriză pentru unul dintre noi sau când, cu ajutorul nostru, vor să îl surprindă pe celălalt. Sunt plini de intenții bune și foarte empatici. Pe de altă parte, sunt frați, eu știu cum este să ai frați: uneori nu ai chef să împarți totul și îți mai sare muștarul!


Sunt convinsă că, pe de altă parte, sunt extrem de protectori unul cu celălalt în relația cu alții. În ce momente se aliază? Ce vă impresionează cel mai mult la copiii voștri?

A: Cum spuneam, se aliază mai ales când e vorba de a ne face o surpriză. Altfel, sunt diferiți și independenți, își exprimă foarte clar dorințele și nevoile, nu lasă pe nimeni să îi trateze urât. Sunt foarte fericită că este așa, deși uneori nu îmi convine mie să aud: „Nu vreau să fac asta. Este important pentru prezentul și viitorul lor că înțeleg că pot alege, că au drepturi.


C: Mă impresionează copilăria lor, în sine. Sunt bucuros să îi văd cât mai copilăroși, că se joacă, râd până nu mai pot, se bucură când se urcă într-un copac. Știu că aceste clipe vor trece, că se vor maturiza și, ca noi, cei mari, vor râde mai rar.

Andra, la un moment dat, spuneai că, uneori, privindu-i pe copiii voștri, ai senzația că tu și Cătălin vă vedeți în oglindă… Ce calități și ce defecte au moștenit de la voi Eva și David?

Da, este ciudat să văd că au aceleași gusturi la mâncare, aceleași sensibilități, ne recunoaștem multe trăsături la ei. De exemplu, Cătălin este genul de om care nu spune imediat când este supărat, mai degrabă se retrage în el, devine mai tăcut, iar după ce a rumegat bine situația, când se simte pregătit, spune ce are de spus. Și David face așa. La Eva, pot să recunosc curajul de a spune orice, cu orice consecințe. Și eu am fost o bătăioasă, o fire foarte puternică.

Cătălin Măruță, despre copiii săi: „Sunt mereu într-un mediu sigur’

Voi sunteți celebri amândoi, iar copiii voștri vin tare din urmă. Sigur, ei nu au cunoscut altă viață, dar sunt momente în care vă doriți ca ei să nu fie, poate, atât de expuși? Vă temeți pentru siguranța lor, atât în mediul online, cât și în viața reală?

C: Nu, și nici nu cred că avem de ce să ne temem. Sunt mereu într-un mediu sigur, acasă sau la școală, însoțiți de adulți. Le explicăm ce înseamnă atât mediul online, cât și relațiile cu cei din jur, din viața reală. Nu are sens să ne gândim la pericole pe care nu le putem evita, la „Bau-Bau, ci ne păstrăm rațiunea.

A: Noi credem că lumea este un loc sigur, frumos, vrem să le transmitem aceeași viziune și lor. Sigur să sunt pericole, de aceea un copil trebuie să știe să nu plece de lângă părinți, să știe cum să reacționeze dacă se rătăcește sau dacă un străin îl abordează, pe stradă sau pe social media.

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN VIVA! DE IUNIE! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI!

Sursă foto: Instagram, Costin Dragomir