Cum arată și cu ce se ocupă copiii lui Mircea Geoană. Amândoi au studiat în America

 Dumba Gabriela
.

Copiii lui Mircea Geoană, Alex și Ana Maria și-au făcut studiile în străinătate, la universități de prestigiu din America. Fostul ambasador României la Washington, actual secretar general adjunct al NATO, este foarte mândru de evoluția copiilor săi, chiar dacă distanța și dorul au fost greu de depășit pe perioada studiilor.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Mihaela și Mircea Geoană au o familie frumoasă și unită, în ciuda faptului că ambii au avut cariere extrem de solicitante. Studiile copiilor nu au fost ieftine, dar investiția a meritat având în vedere că atât Ana Maria, cât și Alex Geoană au acum funcții importante.

anamaria-geoana_16416400anamaria-geoana_16416400

Mircea Geoană a fost ambasadorul României la Washington, în perioada 1996-2000. Ana Maria Geoană, în vârstă de 26 de ani acum, a terminat la București cursurile Școlii Americane, ca și fratele ei, Alexandru.

Ana a cochetat acum câțiva ani cu o carieră de fotomodel, dar până la urmă s-a decis să urmeze cursurile Facultății de Medicină din cadrul Universității Pennsylvania (Philadelphia). În România, Ana făcuse parte între 2012 și 2015 din corpul de voluntari ai Crucii Roșii.

Mihaela Geaonă a vorbit în urmp cu un an despre fiica sa, într-un intreviu pentru VIVA!.

Când vorbesc cu fiica mea la telefon sau pe Facetime, uit de orice grijă. Din păcate, deocamdată nu are de gând să se întoarcă în România, își dorește să rămână să lucreze acolo. Acolo însemnând numai Los Angeles, cu toate că a studiat pe Coasta de Est, dar e foarte atrasă de California.

Ceea ce se întâmplă acolo în domeniul comunicării e din altă epocă. Ar vrea să lucreze acolo măcar un an sau doi, să învețe și apoi poate vine în România‘, ne-a dezvăluit Mihaela Geoană.

Citește și: Ce profit au făcut Brigitte și Florin Pastramă din afacerea cu măști contrafăcute.Riscă o amendă de două ori mai mare

Citește și: De ce nu își mai vorbesc Mariana de la Puterea Dragostei și Cristian Comănici:„Nu s-a ajuns unde și-ar fi dorit el’

Citește și: Cu ce se ocupă Daniel Pavel, după Survivor, și ce planuri are cu viitoarea lui soție:„În toamnă, de ziua mea…’/ EXCLUSIV

Ana Maria Geoană a făcut practică în echipa unui congresman

După ce a terminat facultatea, Ana s-a mutat pe Coasta de Vest și s-a angajat la William Morris Endeavor, o cunoscută agenție de impresariat din Beverly Hills, unde a lucrat până în iulie 2019, potrivit fanatik.ro.

Fata lui Mircea Geoană a bifat în 2015 și trei luni de practică în comunicare în echipa unui congresman american, chiar la Washington D.C. Ana Geoană – care susține că vorbește fluent engleza, franceza, italiana și spaniola – a urmat și cursuri specializate de design și de marketing.

În mai 2020, Ana Maria Geoană s-a angajat la celebra revistă americană Variety. Devenită 'business development coordinator' la publicația săptămânală care apare din 1905, Ana și-a construit o carieră independentă, într-o lume în care se pătrunde greu, mai ales în America.

În viața privată, fata secretarului adjunct al NATO merge la sală, de unde postează filmări, și este fericită alături de iubitul său.

Fiul lui Mircea Geoană a studiat afacerile în America

După ce a terminat în 2016 o școală de business în New York, Alexandru, fratele Anei, a fost vreme de 4 ani consultant la o renumită firmă de profil din Statele Unite. La începutul pandemiei, în martie anul trecut, Alexandru Geoană s-a întors în țară, devenind asociat la o compania de investiții.

Arhitect de meserie, Mihaela Geoană, soția demnitarului, a declarat la un moment dat că în familia lor este clar cine cu cine seamănă. 'Băiatul, Alex, e total taică-su, iar Ana e leită eu, şi fizic, şi cum se poartă', a punctat doamna Geoană.

'Sunt foarte mulțumită de ce am realizat. Îmi reproșez puțin faptul că aș fi putut petrece mai mult timp cu copiii, într-o anumită perioadă. Îmi lipsește că n-am făcut arhitectură. E meseria mea, pe care am întrerupt-o și pe care apoi, după o pauză de cinci ani, nu am mai reluat-o', a mărturisit Mihaela Geoană pentru Libertatea acum ceva timp.

Studiile copiilor, plătite de bunici

Pentru a beneficia de învățământ în străinătate, familia Geaonă a scos din buzunar sute de mii de euro la vremea aceea. Studiile lui Alex și ale Anei, inclusiv liceul, între anii 2010-2015, au fost plătite de bunicii lor, conform b1.ro.

Ion Costea, socrul lui Geoană, plătea taxele pentru Alex, iar Elena Geoană, mama politicianului, achita taxele pentru nepoata sa, Ana Maria.

De exemplu, în declaratia de avere din 2015, Mircea Geoană a completat în acte că Ion Costea a plătit 25.176 de dolari, plus alți 7.937 de dolari pentru Alex, iar Elena Geoană a dat 22.800 de euro pentru Ana Maria.

În total, din 2010 până în 2015, bunicii celor doi copii ai lui Geoană au scos din buzunare 154.420 de euro si 166.937 de dolari, adică o suma totala de aproximativ 300.000 de euro.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton