Cum a pierdut Maria Ciobanu toată averea, pe vremea lui Ceaușescu. A luat-o de la zero și a strâns câteva milioane de euro

.

Maria Ciobanu, una dintre cele mai iubite artiste ale României și cântăreața preferată a soților Ceaușescu, a câștigat foarte bine din muzică, dar a și pierdut. Solista de muzică populară a pierdut o avere estimată la câteva milioane de euro înainte de 89, dar a reușit să-și revină financiar, în cele din urmă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Maria Ciobanu locuiește acum în America și n-a mai vizitat țara natală de mai bine de doi ani. La 83 de ani, artista și-a făcut ordine în avere și a împărțit deja bunurile de valoare urmașilor săi, așa încât fiecare dintre cei dragi să se bucure de o parte din averea ei.


Cântăreața de muzică populară locuiește în Los Angeles, împreună cu soțul său și fiica ei, Camelia Filip, cea care va primi vila din zona Giulești în care mama sa a trăit în ultimii ani pe care i-a petrecut în România.


Pe lângă această casă, artista a construit și o vilă cu trei etaje în zona Parcului Carol, iar locuințele de acolo au fost făcute special pentru a le servi ca și cămin copiilor săi, Leontina, Camelia și Ionuț. Artista a stabilit deja testamentul pentru că amintirile triste ale tinereții încă o urmăresc.

Maria Ciobanu recunoștea că a avut parte de mari provocări pentru a reuși să își construiască un acoperiș deasupra capului și pentru a se asigura că va putea să le ofere o locuință copiilor săi. Deși avea o avere estimată la peste 2 milioane de euro, cu proprietăți și obiecte personale de valoare precum bijuterii foarte scumpe, artista a pierdut casele pe care le deținea în România. Una dintre ele a fost demolată, iar din cealaltă a fost dată afară, după ce s-a constatat că locuința avea alt proprietar.


Maria Ciobanu a mărturisit că a muncit din greu pentru a strânge banii necesari pentru a strânge averea de acum, mai ales după ce a fost nevoită să o ia de la zero. Artista cânta și la câte trei evenimente pe weekend pentru a face față cheltuielilor.


Citeste si: Secretul întunecat al Mariei Ciobanu, care o urmărește și la 82 de ani. Cel mai trist moment din căsnicia ei cu Ion Dolănescu

Citește și: Ionuț Dolănescu nu ține cont de restricții când vine vorba de mama lui! Artistul a petrecut Paștele în România, alături de Maria Ciobanu și familia lui

Citește și: Fratele Mariei Ciobanu și sora lui Ion Dolănescu au murit în aceeași zi. Primele declarații

Potrivit Adrianei Bahmuțeanu, artista a trecut prin drama sistemului comunist, pe care o generație întreagă a fost nevoită să îl suporte.


„Le-a pierdut pentru că asta a fost drama regimului comunist. Sunt foarte mulți oameni în această situație. Nu le-a pierdut la jocuri de noroc, ci din cauza regimului și a legilor strâmbe din țară. După ce i-a fost demolată, s-a mutat într-o casă care s-a dovedit a avea proprietar.

Maria Ciobanu și-a făcut o casă mare în centrul Capitalei, i-a pus la adăpost pe fiii ei. Eu nu am văzut cu ochii mei testamentul, dar știu că și-a pus la punct situația ca să nu se repete istoria lui Ion Dolănescu. A făcut ordine în avere, ca să nu existe certuri între copii, deși ei se înțeleg foarte bine.


Cu siguranță, este că s-au înțeles, totul este în regulă. În afară de pierderile materiale, Maria Ciobanu a reușit să își refacă averea, să treacă peste această dramă.’, a spus Adriana Bahmuțeanu potrivit Spynews.ro.


Cum a trecut Maria Ciobanu peste momentele grele

M-am împrumutat de la Ileana Sărăroiu şi mi-am cumpărat alta pe Calea 13 Septembrie din Capitală, în care am stat doar şase ani, pentru că mi-au demolat-o…Pe mine m-a întărit situaţia şi am zis că, dacă mai pot, mai fac, dacă nu, găsesc eu un acoperiş unde să stau.’, dezvăluia aceasta în trecut, într-un interviu pentru revista Taifasuri.

Din păcate, Maria Ciobanu își pierdea și a doua casă din care era dată afară după mulți ani. Nici casa în care a crescut nu îi mai aducea alinare, căci locuința din Satul Hotărăioara a fost demolată de un frate de-al său.


M-am mutat într-o casă naţionalizată, am cumpărat-o, apoi m-am judecat opt ani, dar m-au dat afară în 2004. Îi mulţumesc Celui de Sus că am reuşit să le fac acoperişuri copiilor- Ionuţ, Camelia şi Leontina- au câte un apartament lângă Parcul Libertăţii din Bucureşti. Pentru acest lucru cântam şi la câte trei nunţi la sfârşit de săptămână ca să pot strânge banii.’, a spus artista.