Cum a devenit Moise Guran cunoscut. Jurnalistul a împlinit 48 de ani

 Ifrim Georgiana
.

Cum a devenit Moise Guran cunoscut. Este unul dintre cei populari și apreciați jurnaliști din România, stârnind o adevărată controversă mediatică în 2020, când a anunțat că renunță la presă și intră în politică. Și-a câștigat popularitatea prin emisiunile sale de analiză economică, traduse pe înțelesul tuturor.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Astăzi, 8 iulie, Moise Guran a împlinit vârsta de 48 de ani. Acesta s-a născut în Drobeta-Turnu Severin și a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București. Cariera jurnalistului se întinde pe mai bine de 25 de ani, realizând, în acest timp, 15 emisiuni educative la radio și la televiziune. Pe blogul său personal, Moise Guran a recunoscut că nu și-a îndeplinit misiunea în calitate de jurnalist, pentru că nu a reușit să „schimbe și țara'.

moise-guran-1moise-guran-1

Jurnalistul a subliniat că și-a propus ca prin meseria sa să schimbe perspectiva României și să contribuie la educarea permanentă a oamenilor. Iată cum a devenit Moise Guran cunoscut!

Citește și: Ce spunea Moise Guran despre politică, în 2013:'E o prostie să îți dorești să devii politician'

Citește și: Moise Guran revine la Europa FM, la 9 luni după anunțul că renunță definitiv la jurnalism, pentru a se implica în politică

Citește și: Când și-a descoperit Mihai Bobonete pasiunea pentru stand-up și actorie: „Tata a fost puțin sceptic și puțin dezamăgit, dar mama…'

Citește și: Ce dietă ține Elena Gheorghe, pentru a se menține la 50 de kilograme: „Nu mă pot lăsa de tot de…”

Cum a devenit Moise Guran cunoscut

După ce a absolvit Facultatea de Drept, Moise Guran a urmat cursurile Școlii BBC pentru televiziune. În 1994, acesta a lucrat ca reporter la Tineretul liber, continându-și, ulterior, cariera la Evenimentul Zilei (1994-1997), Academia Cațavencu (1997-1998) și „Informația Bucureștiului' (1998-1999).

Din 1999, a început să lucreze în televiziune, inițial ca reporter și corespondent economic la postul TV Antena 1. Din anul 2005, a fost realizatorul emisiunii Biz Bazar, însă a demisionat în 2010, potrivit ego.ro.

În același an, pe 18 octombrie, acesta a început să prezinte emisiunea „Ora de business', difuzată pe TVR 2. Ulterior, în 2012, emisiunea a fost mutată pe TVR 1. În 2015, Moise Guran a mutat emisiunea Biziday la Digi24, însă a fost pusă pe post mai puțin de un an. Până în ianuarie 2020, jurnalistul a prezentat și emisiunea „România în direct', la postul de radio Europa FM.

Moise Guran, despre decizia de a intra în politică

La 15 ianuarie 2020, Moise Guran a anunțat că se înscrie în USR, decizie privită cu mult scepticism de opinia publică. Acesta a fost aspru judecat atunci și s-au readus în atenție discuții mai vechi, din care reieșea că nu ar intra niciodată în politică. După numai 9 luni, jurnalistul a revenit asupra deciziei.

„Ce am găsit în USR nu mi-a plăcut. Chiar dacă unele lucruri erau vizibile din afară, dinăuntru erau mai rele. USR nu mai era în realitate un partid nou. Se învechise, căpătând, fără să fi ajuns la putere, o sumă de năravuri specifice partidelor vechi', a precizat acesta.

„Eforturile mele nu au reușit să schimbe țara'

Pe blogul său personal, Moise Guran a scris că, în ciuda eforturilor pe care le-a depus pentru schimbarea perspectivei țării, nu a obținut rezultatele dorite, iar milioane de români au plecat peste hotare.

„După toată această perioadă am ajuns la concluzia că eforturile mele și ale altora ca mine, deși au influențat poate pozitiv mentalități, nu au reușit să schimbe semnificiativ și țara. Rezultatul a fost același – milioane de români au părăsit această țară. (…)

Schimbarea perspectivei României prin modernizarea infrastructurii și educarea permanentă a oamenilor. Putem face asta, ca țară membră UE avem resursele, avem calea, dar nu reușim să găsim și suficientă voință în clasa politică', a scris Moise Guran pe blogul său personal.

Sursă foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton