Cu ochii pe Croazeta: astazi incepe competitia pentru Palme d'Or

 Revista VIVA
.

Incepand de azi si pana pe 27 mai, inima cinematografiei internationale pulseaza la Cannes, acolo unde 22 de filme intra in competitia pentru Palme d’Or. Pe covorul rosu din fata Palais des Festivals et des Congr¨s sunt asteptate o pleiada de celebritati printre care Nicole Kidman, Marion Cotillard, Eva Longoria, Robert de Niro, Brad Pitt, Sean Penn, Roman Polanski.

Bérénice Béjo („The Artist”) prezentatoarea principala a galelor de deschidere si de inchidere a festivalului

22 de filme isi disputa trofeul Palme dOr sub atenta supraveghere a juriului condus de regizorul italian Nanni Moretti. Alaturi de el jurizeaza staruri ca actorul scotian Ewan McGregor, actrita germana Diane Kruger si creatorul de moda francez Jean-Paul Gaultier.

Marion Cotillard, supranumita „Angelina Jolie a Frantei” isi reprezinta tara cu filmul „De rouille et d’os”. Nicole Kidman isi etaleaza nurii si talentul in „Paperboy”, dar si in filmul „Hemingway & Gellhorn”, proiectat in afara competitiei.
Brad Pitt va fi vazut in pelicula „Killing them softly”, iar Eva Mendes va fi in competitie cu „Holly Motors”.
|
„Moonrise Kingdom” este un regal in sine numai prin distributie: Bill Murray, Edward Norton, Bruce Willis, Tilda Swinton, Frances McDormand. De altfel, acesta este filmul care deschide sezonul proiectiilor la Festival, fiind programat imediat dupa ceremonia oficiala de deschidere.

Idolii adolescentilor si… vampirilor – Robert Pattinson si Kristen Stewart, vor fi prezenti cu filmele „Cosmopolis„, respectiv „On the road”.

Actorul american Shia LaBeouf va fi si el la Cannes pentru a-si prezenta primul sau scurtmetraj, „HowardCantour.com”, iar Sean Penn si-a anuntat prezenta in calitate de organizator al unei gale de caritate pentru Haiti.
 

Jean-Paul-Gaultier la sosirea pe aeroportul din Nisa

Sa nu uitam nici de cele 35 de femei celebre care au fost imaginea brandului L’Oréal si care vor fi prezente la Cannes. Jane Fonda, Aishwarya Rai, In¨s de la Fressange, Le¯la Bekhti, Eva Longoria, Andy MacDowell, Julianna Margulies, Gong Li se numara printre acestea.

Romania este reprezentata in competitia oficiala de filmul „Dupa dealuri”, de Cristian Mungiu. Regizorul Paul Negoescu participa in sectiunea Semaine de la Critique (17 – 25 mai), cu filmul independent „Orizont”. De asemenea, proiectul „Nu ma atinge-ma”, de Adina Pintilie, a fost selectionat pentru Atelierul 2012 al sectiunii Cinéfondation.

Foto: Northfoto, Hepta
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton