Cu Forest Whitaker pe Walk of Fame

 Revista VIVA
.

Cu Forest Whitaker pe Walk of Fame

Cu Forest Whitaker pe Walk of Fame

Actorul american Forest Whitaker a primit o stea pe celebrul Walk of Fame. Aceasta onoare i-a fost acordata la doua luni dupa ce Whitaker a fost rasplatit si cu un Oscar pentru rolul exceptional pe care il face in „The Last King of Scotland'.

„Este o mare onoare pentru mine' a marturisit actorul in momentul in care si-a dezvelit propria stea de pe „bulevardul gloriei'.

Whitaker (45 de ani) a mai primit si un Glob de Aur, dar si Premiul Sindicatului Actorilor la inceputul lui 2007. El este de parere ca toate aceste premii sunt o dovada a faptului ca „este posibil sa te daruiesti, sa astepti ca un vis sa se implineasca si sa-l vezi materializandu-se'.

Originar din Texas, laureatul Galei Oscar din acest an la categoria „Cel mai bun actor' a intrat in breasla actorilor dintr-o intamplare. Un accident a pus capat unei promitatoare cariere sportive. Whitaker s-a intalnit insa cu faima nu pe stadioane, ci in celebrul teatru Kodak in care se dasfasoara Gala Oscarurilor.

Si-a inceput cariera de actor in 1983 odata cu comedia „Fast Times at Ridgemont High”, devenind curand una dintre figurile familiare ale Hollywood-ului. Regizori celebri i-au incredintat lui Forest partituri in filmele lor. Astfel, a fost distribuit de Martin Scorsese in «Culoarea banilor», in timp ce Oliver Stone i-a dat un rol in «Platoon».

In 1988, a primit Premiul de interpretare la Cannes pentru filmul « Bird » al lui Clint Eastwood, in care il interpreteaza pe saxofonistul Charlie Parker.

Forest Whitaker are parte de colaborari de prima mana in continuare. Astfel, va juca alaturi de Keanu Reeves intr-un film politist bazat pe o carte scrisa de maestrul romanului negru, James Ellroy. In acelasi timp, va fi protagonistul celui de-al doilea film regizat de Denzel Washington despre o echipa de fotbal american din anii 30.

Un text de: Florentina Liutic, Foto: www.cinemagia.ro.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton