Cu ce viteză circula, de fapt, polițistul care a ucis-o pe Raisa, fetița de 11 ani, pe trecerea de pietoni

.

Potrivit anchetatorilor, polițistul Constantin Popescu, cel care a ucis-o pe Raisa, fetița de 11 ani, pe trecerea de pietoni, circula cu viteză foarte mare, peste cea maximă admisă în localitate, iar acesta este și motivul pentru care tragedia nu a putut fi evitată.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!


Recent s-a stabilit că polițistul care a ucis-o pe Raisa, fetița în vârstă de 11 ani, pe trecerea de pietoni circula cu o viteză mult mai mare decât cea permisă în localitate, iar asta schimbă radical datele problemei. Abia acum a ieșit la iveală cu ce viteză a circulat Constantin Popescu, polițistul aflat la volan în acea zi fatală.

Cu ce viteză circula polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni


Pe data de 13 ianuarie, Raisa și Marina, două copile în vârstă de 11 și 13 ani, au fost accidentate de o mașină a Poliției, în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni. În mașină se afla un singur polițist care nu era în misiune și avea pornite doar semnalele luminoase, nu și pe cele sonore, potrivit procurorilor. Atunci, Raisa și-a pierdut viața, în timp ce Marina, din fericire, a scăpat cu viață.

Citește și: Familia Raisei cere polițistului care le-a ucis fata pe trecerea de pietoni despăgubiri de 6 milioane euro


Citește și: Polițistul care a ucis-o pe Raisa nu mai e sub control judiciar: „Poate să conducă, să plece din ţară’

Citește și: Bianca Drăgușanu, atac subtil către mama și sora lui Gabi Bădălău, după scandalul de la petrecere:„Acolo unde nu te vrea nici soacra, nu te place nici cumnata…

Citește și: Ramona Păuleanu, declarații dureroase despre băiețelul ei născut prematur:„Copil cu 16 diagnostice, numit de multe ori geamăn compromis


Raportul anchetatorilor a stabilit că, de fapt, viteza în momentul impactului a fost mult mai mare decât cea permisă în localitate. Concluziile oamenilor legii mai relevă și că mașina de Poliție era corepunzătoare din punct de vedere tehnic, cauza morții fiind neatenția șoferului, ignorarea semnelor de circulație și viteza excesivă.

‘Este primul document oficial care arată ce viteză avea polițistul în momentul accidentului. Polițistul Popescu rula cu peste 88 de km/h, există o abatere de cel puțin 1,5 m, deci asta înseamnă că ar fi putut să circule chiar și cu 90 km/h.


Neatenția, ignorarea semnelor de circulație și viteza excesivă au condus la acel accident în care Raisa și-a pierdut viața. Așteptăm raportul INML cu privire la câte zile de recuperare are nevoie Marină pentru a-și reveni complet’, a declarat Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei, pentru Antena 3.


„Acea viteză de aproape 90 de km nu le-a dat nicio șansă fetelor la viață'

Momentul în care cele două fetițe au fost călcate de mașina de Poliție, pe Bulevardul Laminorului, din Sectorul 1, a fost surprins de o cameră de supraveghere din zonă. Conform imaginilor, Raisa, fetița de 11 ani care a murit în urma impactului, a fost aruncată pe capota mașinii și purtată circa 50 de metri. Iar asta a ridicat din start suspiciuni cu privire la viteza cu care conducea polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni în momentul impactului.


‘Chiar mai devreme am vorbit cu tatăl Raisei și îmi spunea că lui i se pare prea mică viteza stabilită având în vedere cât de afectat era autoturismul și bineînțeles că fetița știm bine că a decedat acolo, la fața locului.

Dacă polițistul ar fi circulat cu 69 km/oră, ar fi putut să evite accidentul, deci acea viteză de aproape 90 de km nu le-a dat nicio șansă fetelor la viață’, a mai adăugat avocatul pentru sursa citată.