Toni Grecu încă luptă să-și revină, la o lună de când s-a vindecat de COVID-19. Cu ce sechele a rămas

.

Coșmarul lui Toni Grecu a început pe 11 ianuarie, când a fost depistat pozitiv pentru COVID-19. După trei săptămâni în care a luptat pentru viață, a reușit să se vindece de infecția cu noul coronavirus, dar recuperarea continuă și acum, la mai bine de o lună de la vindecare.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Toni Grecu, unul dintre cei trei fondatori ai grupului de umor „Divertis', s-a vindecat de COVID-19, la începutul lunii februarie și a fost externat după aproximativ trei săptămâni de spitalizare în care viața lui a atârnat de un fir de ață. Actorul spune că ultimele două luni din viața lui au fost un film horror și recuperarea continuă și acum.


„Ultimele două luni pentru mine au fost ca un fel de film horror începând cu data de 11 ianuarie. Astăzi se împlinesc cam două luni de zile şi încă mă lupt cu revenirea la viaţa normală. 


Am stat în spital trei săptămâni şi după aceea am început munca la domiciliu, cu ghilimelele de rigoare, pentru că, în afara domiciliului nu prea am putut să mă mişc din cauza insuficienţei resperatorii. Plămânii în cazul meu au fost afectaţi puternic, cam la nivelul de 50% şi peste 50%. Asta înseamnă că practic, nu pot să respir. Nu ai aer, iar viaţa fără aer este imposibilă.„, a declarat Toni Grecu la Antena 3.

Citește și: Andra și Cătălin Măruță au fost testați pozitiv cu COVID-19:O să fim la emisiune. Transmit de acasă


Citește și: Alexandra Ungureanu, prima reacție după ce a fost în emisiunea lui Cătălin Măruță, infectat cu COVID-19:Vreau să o protejez pe mama

Citește și: Cum se recuperează Toni Grecu după ce s-a vindecat de COVID-19: „Nu puteam să merg la toaletă fără oxigen!'

Toni Grecu: „Nu mai am nevoie de aparat de oxigen’

Toni Grecu spune că perioada din spital a fost una foarte grea, dar nici recuperarea nu este ușoară, dacă ai avut ghinionul să faci o formă gravă de COVID-19, care să se și suprapună peste alte afecțiuni preexistente.


„Nu mai am nevoie de aparat de oxigen. Când am ieşit din spital, am ieşit independent de oxigen. În spital am luat destul de mult, pentru că pur şi simplu nu puteam trăi altfel, dar acasă când am ajuns, nu am mai avut nevoie, dar nici efort nu puteam să fac.

Ca să urc un etaj, aveam nevoie de pauză la fiecare treaptă, imediat după ce am ieşit din spital. Acum, la o lună de zile, nu mai am problema asta, pot urca un etaj fără probleme, dar la al doilea etaj, încă am nevoie de pauză. 


Cam asta este evoluţia după o lună de zile kinetoterapie zilnică, de gimnastică specifică. Din povestea mea ar putea să înveţe sau ar putea să inspire oameni care trec sau au trecut prin boala asta nenorocită şi au rămas cu urmări. Povestea mea este să povestesc şi să încerc să fac bine, atât cât pot să fac, prin intermediul mass-media. Mi-am putut relua activitatea, dar într-o măsură parţială.„, a mai spus Toni Grecu.


Toni Grecu spune că se va vaccina anti-COVID-19

Deși vindecat de COVID-19, Toni Grecu spune că se va vaccina anti-coronavirus.

‘Îl fac. Deocamdată e devreme. Pot să aştept 3 luni de zile, dar nu mai mult de trei luni. Se spune că maxim 3 luni este asigurată această imunitate naturală, după care, ea scade. Este foarte important pentru recăpătarea sănătăţii o programă  pe care doctorul pneumolog îl impune pacientului post-COVID cu afecţiuni respiratorii severe’, a mai declarat Toni Grecu la Antena 3.