Cu ce se ocupă Marius Țeicu la 76 de ani. Moartea fiicei lui l-a ambiționat și mai mult

 Iacob Antonia
.

Marius Țeicu a ajuns la veritabila vârstă de 76 de ani, dar continuă să fie un om destul de activ. Pentru cei care nu știu, cunoscutul compozitor și orchestrator mai are o meserie despre care nu a vorbit foarte des. Cu ce se ocupă? Marius Țeicu este și profesor.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Moartei fiicei sale, Patricia, l-a ambiționat și mai mult și nu s-a lăsat doborât. În urmă cu patru ani, compozitorul își pierdea singura fiică. Patricia Țeicu Rădulescu suferea de leucemie și s-a stins din viață la vârsta de 41 de ani. Cu toate că a trecut printr-o adevărată dramă, Marius Țeicu a continuat să predea la Şcoala Muzicală de Artă.

marius-teicumarius-teicu

Într-un fel am fost extrem de binecuvântat sau de norocos. Fiindcă la scurtă vreme după ce am absolvit Academia de Muzică din Capitală, în 1968, mi s-a ivit şansa să fiu profesor la Şcoala Muzicală de Artă, catedra de Muzică Uşoară.

Iar printre elevii mei s-au numărăt nume sonore ale muzicii noastre româneşti, în frunte cu Angela Similea, Dida Drăgan, Mirabela Dauer, Olimpia Panciu, Mihai Constantinescu, Adrian Romcescu, Ioan Luchian Mihalea', a povestit Marius Ţeicu pentru Impact.ro.

Citește și: Marius Țeicu, legătură spirituală cu fiica sa, la 4 ani de când a murit: „Atunci când avem necazuri…”

Citește și: Anamaria Prodan și-a reamenajat apartamentul din Dubai. Ce s-a întâmplat cu pozele cu Reghe

Citește și: Fabio Cali, logodnicul Ramonei Bădescu, a făcut închisoare în Italia: „Am trăit într-o celulă de 8 metri pătrați cu alți 7 deținuți”

Citește și: Dan Negru, după ce Cleopatra Stratan s-a măritat cu Edward Sanda: „A trecut la alt desert”

Cu ce se ocupă Marius Țeicu, la 76 de ani

Marius Țeicu a rememorat cum se desfășurau cursurile pe vremuri. În plus, el a păstrat legătură cu toți elevii săi.

Nici nu erau timpurile de azi, dar parcă nici o anume gelozie profesională exaltată nu se manifesta. Nu a venit nimeni la mine să-mi ceară în mod expres să compun doar pentru ea. Şi nici nu mi-a reproşat altcineva că aş fi scos pe cineva anume mai în faţă. Îmi amintesc însă cum am devenit un trio pe gustul românilor, eu, Mihai Constantinescu şi Olimpia Panciu.

Dintr-o intuiţie fantastică a lui Titus Munteanu, care l-a pisat pe amicul său de la TVR, Alexandru Bocăneţ, cu ideea sa. Care s-a dovedit una de mare success, totuşi! Vorbim constant la telefon sau ne mai şi vedem, în funcţie şi de programul fiecăruia. Spre exemplu, păstrez legătura cu Olimpia Panciu şi cu soţul ei, Mircea Romcescu.', a mai spus compozitorul.

Marius Țeicu nu-și revine după moartea fiicei sale

La patru ani de la moartea Patriciei, Marius Țeicu a rărit aparițiile publice și a preferat să fie mai discret. Bărbatul încă nu și-a revenit din șoc și a dezvăluit prin ce clipe grele trece de patru ani.

‘Nu, nu mi-am revenit, nici nu pot. Au trecut patru ani și încă o simt lângă mine. O mai și visez din când în când, știu că Patricia este îngerul nostru și, atunci când mai avem necazuri, ne ajută de acolo, de Sus. Mă rog la ea, uneori, o simt atunci lângă mine, știu că ne veghează. Nici nu îmi vine să cred că au trecut patru ani de când nu mai e Patricia… Au fost niște ani grei, urâți… Era lumina ochilor mei, a mărturisit Marius Țeicu pentru Fanatik.

Casandra și Andrei, copiii Patriciei, sunt darul de preț de care Marius Țeicu se bucură în fiecare clipă și care sunt balsamul care îi mângâie sufletul după pierderea fiicei.

Casandra are 11 ani, în timp ce fratele ei mai mare are 14 ani. Nepoții celebrului compozitor nu sunt, însă, pasionați de muzică, dar fericirea lor este tot ceea ce contează pentru bunic.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton