Cu Andra despre romantism, dragoste și gelozie, după 10 ani de căsnicie / EXCLUSIV

.

 

Perfectă deopotrivă în carieră și-n viața personală, e greu să găsești cuvintele potrivite pentru a o descrie pe Andra. E cea mai iubită vedetă din România, reușită care i se datorează în totalitate, iar asta spune totul despre ea. Este femeia pentru care noțiunea de compromis e total străină, este artistul care nu s-a lăsat niciodată îmbătat de succes, este mama pe care și-ar alege-o orice copil.


Cred că ai o putere supranaturală… Intuiesc că ești cea mai ocupată artistă de la noi și ai și familia perfectă. Pentru tine ziua are tot 24 de ore sau mai mult?
Nimic și nimeni nu e perfect, toți avem zile bune și zile mai puțin bune. Totul este să încerci tot ce poți ca fiecare zi să fie una bună, iar dacă nu reușești, să speri că a doua zi vei reuși. Să nu te concentrezi pe eșecuri și frustrări.
Este un subiect delicat, dar aș vrea să nu îl ocolim… Din păcate, depresia postnatală este o mare problemă în ziua de azi și a ajuns chiar să facă victime. Tu ai trecut prin așa ceva sau ai avut vreun simptom care te-a dus cu gândul în această direcție?
Din păcate, știu ce spun statisticile și mi se pare că nu ar trebui să ocolim subiectul, dimpotrivă. Cu cât vorbim mai mult despre aceste probleme, cu atât vor primi ajutor mai multe persoane. Eu nu am suferit de depresie postnatală și am avut și norocul să am o familie foarte atentă la nevoile mele, la emoțiile mele în perioadele de după nașteri, când și oboseala se acumulase. Cred că e important ca în perioada postnatală să nu te prefaci că totul e ca înainte, să ascunzi ce simți pentru că asta adâncește suferința, sentimentul de singurătate. E important să vorbești cu persoanele iubite despre oboseală, îndoială, panică, iar dacă nu găsești pe cineva să te asculte, să te țină în brațe când plângi, atunci poți vorbi cu un specialist. Numai un psiholog e în măsură să dea sfaturi.


Andra și Cătălin sunt romantici și după 10 ani de căsnicie

Tu și Cătălin ați aniversat zece ani de căsnicie… Cum ați petrecut?
Am petrecut în familie, pentru că acum suntem patru. Momente romantice avem, dar cel mai adesea sunt spontane, o plimbare în liniște pe plajă după ce au adormit copiii, o cină în doi, ghemuiți pe canapea, când copiii sunt la bunici… Nu avem momente orchestrate minuțios. Nici când ne-am căsătorit nu am fost doar noi, ci cu familie, prieteni, colegi, la nuntă, nu? Așa că nici la 10 ani nu am vrut să fim singuri, ci înconjurați de oameni dragi, să ne amintim de nuntă.
Nu vreau să vă întreb care este secretul căsniciei voastre, pentru că nu există rețete în acest sens. Dar aș vrea să vă întreb dacă aveți un set de „reguli de cuplu…
Regulile nu sunt scrise și nici nu cred că le-am dezbătut vreodată, dar sigur una ar fi să vorbim despre tot și toate, și muncă, și pasiuni, și probleme sau temeri. Ne ascultăm unul pe altul, ne sprijinim, ne ajutăm.
Aș vrea să dăm timpul înapoi și să rememorăm împreună începuturile relației voastre. Care a fost momentul în care ai simțit cu adevărat că te-ai îndrăgostit de Cătălin?
Când am simțit că mă înțelege și pot fi eu însămi în preajma lui, fără să încerc să îl impresionez, să par altfel decât sunt. Asta s-a întâmplat de la primele întâlniri. Nu pot spune exact ziua, momentul, dar îmi aduc aminte primele întâlniri și cât de relaxați eram împreună. Mă făcea să râd.



Textul integral poate fi citit în ediția de martie a revistei VIVA!

„M-a cucerit fiind foarte atent la nevoile mele, știe ce îmi place'

Cum te-a cucerit Cătălin atunci și cum reușește el să te cucerească și în prezent?
E el, pur și simplu, și eu iubesc felul lui de a fi. M-a cucerit fiind foarte atent la nevoile mele, știe ce îmi place, încearcă să îmi anticipeze orice gând, îmi aduce o pătură înainte să spun că mi-e frig, propune să ieșim în oraș când simte că aș vrea să ies din casă. E un soț și un tată foarte iubitor și răbdător. Și, pe lângă toate astea, apreciez la el că e foarte cinstit și direct, când își dă cuvântul valorează cât o mie de contracte. Nu știu ce să adaug, e un bărbat extraordinar și mă bucur că e în viața mea.
Cum ai fost cerută în căsătorie?
A fost foarte frumos, eram acasă, la Câmpia Turzii, de față cu părinții și prietenii. Toată lumea s-a bucurat pentru noi, el avea emoții îngrozitoare, dar și-a găsit cuvintele. A fost un moment special, un început frumos pentru viața noastră.
Care e cea mai frumoasă amintire pe care o ai de la nunta voastră, care a avut loc chiar de ziua ta de naștere?
Totul a fost frumos în ziua aia. De la slujba religioasă sau primul nostru dans, a fost o zi de neuitat. Toate nunțile sunt frumoase când mirii se iubesc, fie că sunt la munte sau la mare, mici sau mari, nu vi se pare?
Există sau a existat vreodată gelozie în cuplul vostru?
Da, cred că în toate relațiile pot apărea discuții, dar niciodată nu au fost aprinse, mai mult tachinări între noi. Ar fi greu să fim geloși când avem meseriile noastre. Suntem mereu înconjurați de oameni, primim complimente, mesaje… Ce am face dacă le-am lua în serios? Eu știu că el pe mine mă iubește, el știe că îl iubesc.


„Noi facem o echipă foarte bună'

După cum spuneam mai devreme, ești extrem de ocupată. Ai simțit vreodată că își face loc neglijența în cuplu?
Noi avem o relație bazată mult pe încredere și susținere reciprocă. Soțul meu vine la filmările videoclipurilor mele, se implică 100% în concertele mele, așa că, de fapt, petrecem mult timp împreună chiar dacă eu lucrez. Cât i-a permis timpul, a venit și la filmările pentru „Vocea României și „Românii au talent. Cum spuneam mai devreme, noi facem o echipă foarte bună. Nu știu ce să zic de neglijență. Nu am avut niciun moment senzația că el nu mă mai apreciază sau că suntem prea obosiți ca să ne facem o surpriză. Atâta timp cât la finalul unei zile lungi adorm în brațele lui, dacă avem fie și cinci minute să vorbim singuri, ne-am reconectat. Cred că am fi naivi dacă ne-am aștepta ca în fiecare zi, până la adânci bătrâneți, să facem schimb de cadouri și declarații romantice și să planificăm vacanțe. Viața nu e doar despre asta, iubirea nu e doar cu inimioare de pluș, ci mai mult cu dovezi pe care ți le dă omul de lângă tine ca să arate că se gândește mereu cum să îți fie bine.
Nu pot să nu-mi amintesc versurile melodiei tale, „Femeia. Simți că femeia este cea care ține familia unită? Că este acesta rolul femeii într-o relație?
Cred că fiecare relație e diferită. Atâta timp cât oamenii sunt fericiți, nu contează cine ce rol are în cuplu. Eu cred că în cazul nostru e egalitate, amândoi încercăm să ținem familia unită. Poate totuși eu sunt un pic mai empatică și mai las de la mine când simt că el e obosit sau nervos, vreau să știu că e liniște în casă, nu să îi demonstrez ceva.
Textul integral poate fi citit în ediția de martie a revistei VIVA!