Cristina Bălan şi-a retras gemenii cu sindromul Down de la şcoală: "Era mediu toxic pentru ei"

 Dumba Gabriela
.

Cristina Bălan şi soţul ei au decis să-i retragă pe gemenii Matei și Toma de la şcoală. În vârstă de 9 ani, copiii au sindromul Down și mama lor susține că școala era un mediu pentru ei. Mai exact, motivul principal pentru care Cristina Bălan și-a retras copiii de la școală este legat de felul în care cei doi băieți au fost tratați din cauza afecțiunii pe care o au.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Cristina Bălan spune că a observat că cei doi băieți începuseră să fie marginalizați doar pentru că au sindromul Down. De vină pentru toată situația ar fi un cadru didactic al copiilor, care ar fi trebuit să îi ajute să se adapteze la mediul școlar și nu a făcut-o, acuză cântăreaţa.

12661807_10204107942417280_1523893646825379772_n12661807_10204107942417280_1523893646825379772_n

Cristina Bălan și-a retras gemenii cu sindromul Down de la școală

„I-am retras de la școală, pentru că a început să devină un mediu nociv pentru ei. Dacă un adult nu știe să gestioneze o situație de genul acesta și începe să îi ferească pe copiii tipici de copiii speciali, atunci ei încep să se simtă izolați.

Încep să dezvolte o anumită atitudine, fără să aibă vreo vină neapărat, dar există.

Ei nu sunt violenți, dar dacă văd violență, pot să o preia. Dacă văd alți băieței că dau cu piciorul sau se hârjonesc și fac gesturi, le preiau și ei.

Dar problema este că la un copil tipic se scuză lucrurile astea, că e copil. Dar la copilul special se spune că are o problemă de comportament', a declarat Cristina Bălan, pentru Fanatik.

Citește și Cum a câștigat Tudor Chirilă primii bani și ce face acum cu economiile:„Am doi copii și ei au nevoie de o investiție

Citește și: Andreea Tonciu a explicat motivele pentru care părinții ei s-au împăcat: „Nu poți să divorțezi după 40 de ani din cauza unor domnișoare de moravuri ușoare'

Citește și: Drama solistei Ileana Șipoteanu. Și-a pierdut vocea, la Revoluție! Din cauza șocului, a ajuns internată cu depresie

Ce decizie a luat Cristina Bălan după ce și-a retras gemenii cu sindromul Down de la școală

Acum, după ce copiii au fost retrași de la școală, Cristina Bălan şi soţul s-au transformat în profesori pentru fiii lor.

'Nu vrem să îi ducem într-un mediu care nu îi integrează și care a devenit toxic pentru ei.

Ei veneau foarte nervoși de la școală, veneau și făceau niște lucruri pe care nu le-am văzut în viața noastră până la mediul acesta și atunci am vorbit cu psihologul copiilor, cu alte persoane avizate, am cerut păreri în dreapta și-n stânga, și am decis să îi ținem acasă.

Și într-adevăr, se vede diferența.

E adevărat, facem noi lecții, am luat manualele, reînvățăm și noi. Facem matematică, facem dezvoltare personală…', a mai spus Cristina Bălan.

În paralel,copii sunt angrenați și în alte activități care să le faciliteze integrarea în societatea.

„Minunații mei fac terapie și căutăm să ne ocupăm împreună timpul. Ei fac terapie aici, unde stăm noi, avem norocul să putem face terapie și sâmbătă, și duminică. Este o vecină care este terapeut și psiholog, este foarte bine', a mai spus Cristina Bălan.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton