Conversație șocantă între o femeie din Ucraina și soldații ruși: "Din acest moment ești blestemat:

.

După ce Rusia a atacat Ucraina în zorii zilei de ieri, tot mai multe voci de oameni simpli se fac auzite – printre ele o femeie din Ucraina care a transmis un mesaj șocant către soldații ruși. Iată ce urare tulburătoare le-a făcut aceasta!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!


Ieri a devenit viral un filmuleț în mediul online, în care o femeie din Ucraina a avut un mesaj neașteptat și tulburător pentru soldații ruși. Rusia a atacat Ucraina ieri, 24 februarie, la primele ore ale dimineții, cu rachete infrastructura militară și bazele aeriene ucrainene din mai multe zone ale țării, inclusiv lângă Kiev, dar și în zona orașelor Kramatorsk, Dnipro, Harkov, Odesa, Mariupol și Zaporojie. Pierderile, atât umane, cât și materiale, sunt imense.

Conversație șocantă între o femeie din Ucraina și soldații ruși


Azi-noapte, în jurul orei 1, 137 de ucraineni își pierduseră viața în urma atacului armat inițiat de ruși în zorii zilei de ieri. Disperarea oamenilor, care și-au văzut într-o clipită casele și viețile distruse, este fără margini. Mii de oameni puteau fi văzuți alergând disperați pe străzi, în încercarea de a se pune la adăpost. Cozile la benzină erau uriașe, la fel și cele la magazinele alimentare sau la bancomate. Mulți au încercat să se salveze părăsind țara, în timp ce alții au căutat adăpost în gări sau în stațiile de metrou…


Citește și: Român din Ucraina, mărturisiri cutremurătoare despre sora rămasă la Kiev:„Plânge încontinuu, nu au cale de ieșire

Citește și: Războiul din Ucraina, imagini devastatoare: „Îmi scot nepotul din oraș, îl duc la adăpost și mă întorc să lupt’

Citește și: Român din Ucraina, mărturisiri cutremurătoare despre sora rămasă la Kiev:„Plânge încontinuu, nu au cale de ieșire

Citește și: Ce mesaj a transmis Klaus Iohannis, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina: „Niciun român nu trebuie să se teamă pentru


Printre cei rămași în calea cotropitorilor se numără și o femeie din Ucraina care a avut un mesaj șocant pentru soldații ruși. Aceasta le-a zis militarilor să-și pună semințe de flori în buzunare pentru ca, atunci când vor muri, semințele ajunse în pământ să înflorească. Clipul video a devenit viral pe rețelele de socializare, fiind distribuit de toată lumea.

Femeia din Henicesk, regiunea Herson, a avut curajul să înfrunte un soldat cu mâinile goale. Militarul a fost precaut, preferând, așa cum a spus ]n mod repetat, să „nu escaladeze situația’.


Femeie din Ucraina, mesaj șocant către soldații ruși. Iată cum a decurs discuția dintre cei doi.

„Localnică: Cine ești?

Soldat: Avem exerciții aici. Vă rugăm să plecați.

Localnică: Ce fel de exerciții? Sunteți ruși?

Soldat: Da.

Localnică: Și ce naiba faceți aici?

Soldat: În acest moment, discuția noastră nu duce nicăieri.

Localnică: Sunteți ocupanți, sunteți fasciști. Ce naiba faceți pe pământul nostru cu armele astea? Luați semințele astea și puneți-le în buzunare, astfel ca măcar floarea soarelui să crească când o să zaceți aici.


Soldat: Acum, discuția noastră nu duce nicăieri. Haideți să nu escaladăm situația. Vă rog!

Localnică: Ce situație? Băieți, băieți! Puneți semințe de floarea soarelui în buzunar, vă rog! O să zaceți aici cu semințele astea. Ați venit pe pământul nostru. Înțelegeți? Sunteți ocupanți. Sunteți dușmani.

Soldat: Da.

Localnică: Iar din acest moment ești blestemat. Îți spun. Soldat: Ascultați-mă!

Localnică: Te-am auzit.

Soldat: Haideți să nu escaladăm situația! Vă rog să plecați!


Localnică: Cum mai poate fi escaladată? Ai venit aici neinvitat. Nenorocitule!


Imaginile durerii în Ucraina

Agențiile de presă și social media abundă de fotografii și videoclipuri cu ucraineni care părăseau Kievul ieri-dimineață, în sunetul sirenelor ce anunțau raidul aerian. Cozile la benzină erau depășite deja de cele la bancomate sau la supermarket, de unde oamenii încercau să-și facă provizii. Mulți au fost nevoiți să se ascundă la stațiile de metrou, care în doar câteva ore s-au transformat în buncăre. Unii erau cu oamenii dragi de mână, alții priveau speriați spre cei din jur. Femeile încearcau să-și liniștească copiii, iar bărbații își țineau strâns la piept familia.


În stațiile de metrou din Kiev puteau fi văzuți oameni care încercau să se urce în trenuri pentru a fugi din oraș, în timp ce alții se îndreptau spre gară pentru a se refugia. Și gara din Kiev s-a umplut imediat de oameni, iar, încă de la primele ore ale dimineții, ieșirile din capitală erau blocate de coloane de mașini. Imaginile cu clădiri fumegânde și oameni disperați, care au rămas fără persoane dragi și fără tot avutul, au devenit virale în lumea întreagă. În orașul Chuguev, regiunea Harkov, nord-estul Ucrainei, un copil a murit ca urmare a bombardării unui bloc cu cinci etaje. Așa arăta, ieri, dezastrul din Ucraina.

Foto Hepta, Profimedia