Cine a fost Andrei Gheorghe. Povestea vieții unui jurnalist incomod

 Dana Enache
.

Cu toții îl știm pe Andrei Gheorghe și reușitele lui profesionale. Nu există român care să nu-l fi auzit măcar o dată la radio sau să nu-l fi văzut pe micul ecran. Cine a fost Andrei Gheorghe, dincolo de viața profesională? Un bărbat rebel, dar extrem de sufletist. 

A fost mereu o prezență discretă și rare au fost ocaziile în care Andrei Gheorghe a acceptat să vorbească despre viața lui personală. Născut în Rusia, a urmat Facultatea de Limbi Străine, la București, perioadă în care a cunoscut-o și pe prima lui soție, de care s-a despărțit după o relație de mai bine de două decenii. Cei doi au împreună o fiică, Anastasia, ajunsă acum la vârsta de 25 de ani.

N-a durat mult și Andrei Gheorghe și-a refpcut viața sentimentală cu Petruța, femeia care avea deja trei copii, dar pe care prezentatorul TV i-a iubit ca și cum ar fi fost ai lui. Ba chiar s-a afișat în public cu ei, de câteva ori, fapt care a uimit, la vremea respectivă, el fiind extrem de discret. Iată că, deși păreau a fi familia perfectă, Andrei și Petruța au ales să se despartă, divorțul având loc în mare secret, la sfârșitul anului 2014.

Înainte de divorț, însă, Andrei Gheorghe a oferit un interviu-document pentru revista Unica, din care consemnăm și noi, acum, câteva paragrafe: „Am fost un tată destul de strict. Nu sunt prietenul copiilor mei. Nu înţeleg moda asta cu să fii prietenul copiilor tăi', e o tâmpenie, tuturor celor care susţin asta le spun că încalcă legile naturii. E cea mai mare prostie, să simulezi prietenia renunţând la autoritate. Să fii tată, nu prieten, prietenii lui sunt alţii şi el cu prietenii lui trebuie să vorbească. Copilul trebuie să aibă secretele sale, lumea sa, individualitatea sa. Altfel, devine o umbră şchioapă de-a ta”, spunea realizatorul radio, în anul 2004.

„Bătrânețea ar trebui interzisă”

 

Andrei Gheorghe a continuat șirul dezvăluirilor, în stilu-i caracteristic, într-un mod autoironic, dar extrem de profund: „Mi-am petrecut adolescenţa la Constanţa şi trecut prin absolut toate fazele. Aveam o vorba d-asta de şmecher: Mă duc acasă, m-au chemat bătrânii!'. Acuma eu sunt ăla, eu sunt bătrân', eu sunt moş'. Ascultam multă muzică, ştiam toate trupele pe de rost, stăteam ore-n şir în parc, mâncând seminţe, fumând şi scuipând. Plete, disco. disco, gagici, disco, gagici. Gaşcă, prietenii, cu care vrei să trăieşti până la sfârşitul vieţii. Descoperirea realităţii. E confuză, violentă adolescenţa. Cred că dacă ai bafta să nu mori sau să intri în puşcărie, poţi să spui că ai ieşit cu bine din adolescenţă. Noi nu aveam decât casa părinţilor, iar părinţii erau tot timpul acasă. Ăştia de acum au mai multe case, mai multe oportunităţi. Copiii trebuie să fie în pas cu timpul lor, nu în pas cu timpul meu, nu sclavii atributelor mele”, a mai declarat prezentatorul TV pentru Unica.

Și a conchis cu o declarație care capătă o cu totul altă însemnătate acum, când el nu mai este… „Bătrâneţea ar trebui interzisă, bătrâneţea sucks! Şi cine o laudă şi vorbeşte de senectute şi înţelepciune să mă lase: te doar oasele, te dor dintii, te doare capul, iei pastile”. 

 

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton