Cine este Tudor Monroe, românul care a compus imnul pentru finala Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar 2022: „Sunt foarte mândru”

.

Cine este Tudor Monroe, românul care a compus imnul pentru finala Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar 2022. „Ezz El Arab' este melodia care a răsunat, duminică seară, în deschiderea finalei Cupei Mondiale dintre Argentina și Franța. Imnul oficial a fost interpretat de solistul egiptean Wegz și a fost compus de un tânăr din județul Brașov, pe nume Tudor Monroe. Iată povestea de viață a acestuia!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Duminică seară, pe stadionul Losail, a avut loc Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar 2022. Argentina s-a impus în fața Franței și a cucerit al treilea trofeu suprem din istorie. Tot atunci, Lionel Messi a fost desemnat de FIFA cel mai bun jucător al ediţiei 2022 a Cupei Mondiale de fotbal. La ceremonia de închidere a competiției, a răsunat imnul „Ezz El Arab’, semnat de românul Tudor Monroe. Tânărul în vârstă de 24 de ani a colaborat cu Federația Internațională de Fotbal, fiind cel mai important proiect din cariera sa muzicală.


Cine este Tudor Monroe, românul care a compus imnul pentru finala Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar 2022. Pe 15 decembrie, a fost lansat videoclipul oficial al piesei „Ezz El Arab’. Aceasta a fost publicată pe canalul de Youtube al FIFA și a strân deja peste două milioane de vizualizări.

Citește și: Gică Popescu și Florin Răducioiu, reacții după gestul obscen al portarului Argentinei, la Campionatul Mondial:'Am rămas consternat'


Citește și: Cine e Kylian Mbappé Lottin.A marcat trei goluri în finala Campionatului Mondial din Qatar

Citește și: Messi a ajuns în Argentina.Cum a fost așteptat pe aeroportul din Buenos Aires de sute de mii de oameni

Citește și: Pique, filmat alături de noua iubită, înainte să se despartă oficial de Shakira.Imaginile care l-au dat de gol

Cine este Tudor Monroe, românul care a compus imnul pentru finala Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar 2022


Producătorul principal al imnului „Ezz El Arab’ este Tudor Monroe, un tânăr din județul Brașov. În vârstă de 24 de ani, artistul s-a născut orașul Zărnești și este pasionat de muzică din copilărie, când a început să studieze chitara și pianul.

Ulterior, acesta s-a mutat în București, acolo unde a încheiat contracte cu diferiți producători muzicali. Mai mult, Tudor Monroe a colaborat cu artiști de succes ai momentului, între care se numără Ioana Ignat, Speak sau Elena Gheorghe.


De aproximativ patru ani, artistul locuiește în Londra, acolo unde a studiat la una dintre cele mai prestigioase școli de producție muzicală din lume. Acesta s-a specializat pe genurile R&B şi Afrobeats, influențe care se regăsesc și în melodia care a răsunat în deschiderea finalei Cupei Mondiale dintre Argentina și Franța.

„Sunt foarte mândru’

Melodia „Ezz El Arab’ combină mai multe influențe muzicale. Aceasta este interpretată de rapperul Wegz, unul dintre cei mai ascultați artiști din Egipt. Pe contul său de Instagram, Tudor Monroe a scris câteva rânduri legate de rolul pe care l-a jucat în ediția din acest an a Campionatului Mondial de Fotbal.


Artistul a mărturisit că a fost o onoare să lucreze cu Wegz, dar și cu cu Federația Internațională de Fotbal.

„Coloana sonoră oficială a @fifafaworldcup este acum disponibilă, interpretată de unicul și unicul W E G Z. Sunt foarte mândru că am avut șansa de a lucra la acest proiect alături de o mână de oameni cu aceeași gândire și creativitate. Mulțumesc W E G Z și @asemmtag pentru că au avut încredere în viziunea mea!’, a postat Tudor Monroe.


Cum a ajuns artistul să compună imnul

Tudor Monroe a povestit că a fost sunat de reprezentanții Federației Internaționale de Fotbal pentru a compune imnul oficial. Acesta s-a conectat pe loc cu Wegz, rapperul care interpretează melodia, și a ajuns la o variantă finală a imnului într-un timp relativ scurt.

„Am fost sunat și mi s-a spus că este vorba despre imnul Cupei Mondiale FIFA din Qatar, că trebuie să mergem la studio, să începem o sesiune despre asta. Acolo l-am cunoscut și pe artistul care cântă piesa – Wegz (n.r. – un artist egiptean).


Atunci am încercat mai multe demo-uri, printre care și piesa pe care o cunoașteți. După ce am terminat demo-ul, FIFA a fost mulțumită și a hotărât că acesta este sound-ul’, a povestit românul pentru Europa FM.

Sursa foto: Instagram