Cine este Serghei Mizil și ce legătură avea cu Nicolae Ceaușescu, încât avea un statut privilegiat pe vremea comunismului. Apare peste tot și comentează, cu tupeu, evenimentele momentului, iar cu amuzament întâmplări de pe vremea lui Ceaușescu, așa încât toată lumea se întreabă cine este, totuși, Serghei Mizil.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRE, GRATIS, AICI!
Cine este, de fapt, Serghei Mizil și de ce putea face tot ce voia pe vremea lui Ceaușescu fără să pățească nimic rău. Ei bine, Serghei Mizil provine dintr-o familie foarte influentă pe vremea celui pe care majoritatea românilor îl numeau „dictatorul”, în timp ce Serghei își permitea să facă bancuri despre el.
Serghezi Mizil nu este doar un personaj monden și fiul liderului comunist Paul Niculescu Mizil, ci are în spate, la vârsta de 67 de ani, o poveste impresionantă. Paul Niculescu-Mizil a fost căsătorit cu Lidia Niculescu-Mizil. Împreună au avut șase copii, din care trei adoptați.
Copiii naturali sunt Serghei Mizil, Lidia Mizil și Donca Mizil. Pe Doru, Paul Niculescu-Mizil l-a înfiat înainte de a împlini 1 an, după ce a rămas orfan în urma unui accident rutier.
Cine este Serghei Mizil și ce legătură a avut cu Ceaușescu
Pe vremea lui Ceaușescu, Serghei Mizil aducea din străinătate lucruri la care românii doar visau, precum aparate video, casete video/audio, geci de blugi, pe care le vindea în țară la prețuri fabuloase: echivalentul unei Dacii, la o lună și jumătate.
Dincolo de personajul cu un ridicat simț al umorului, invitat în platourile de televiziune pentru că spune lucrurilor pe nume și a avut mereu acces la informații despre care mulți dintre noi nu avem habar, Serghei Mizil este și un afacerist care a făcut mulți bani și în timpul comunismului, dar mai ales după.
Serghei Mizil e artist, ajuns om de afaceri pentru că, spunea el la un moment dat, arta nu îi aducea banii de care avea el nevoie. La Cena și Cena 2 sunt două dintre restaurantele de succes în care Serghei a investit bani buni și s-a declarat mulțumit.
Serghei a deținut și restaurantul „La doi vagabonzi', pe bulevardul Tomis din Constanța, care nu a funcționat prea bine. Afaceristul s-a aventurat în zona imobiliară, construind un bloc cu parter și patru etaje, în zona de nord a Capitalei. Suma investită a fost de 700.000 de euro, iar apartamentele s-au vândut foarte rapid.
'Am vrut sa investesc intr-o afacere stabila si transparenta. Cu restaurantele ai multa bataie de cap, e greu sa gasesti personal bun in ziua de astazi. Nu mai vor oamenii sa munceasca. Am facut totul prin banca, apartamentele s-au vandut foarte repede. Mai sunt cateva de lux, cu terasa. Am incredere in business-ul asta si merg mai departe' a declarat Serghei Mizil, citat de gandul.ro.
Ce avere avea Serghei Mizil pe vremea lui Ceaușescu
„În primii ani ai lui Ceaușescu puteai să faci rost de orice. Am avut Mercedes 220 decapotabil, ca James Bond, un Jaguar, alții aveau BMW sau Jeep. Erau doar în uzul nostru, proprietatea statului„, spunea Serghei Mizil în urmă cu mulți ani pentru Jurnalul Național.
„Aveam vilă la Snagov, aveam o Dacie mai specială cu număr mic și nu se luau milițienii de mine. Astea erau avantajele mele, mâncam de la o casă de comenzi mai specială, unde găseai whisky de multe feluri, țigări mai bune. Astea se datorau funcțiilor părinților.
Aveam un magazin, la început, pe strada Varșovia, unde ăia din Biroul Politic puteau să comande orice, și Rolex și Merțane. În ultimii ani se duseseră și o parte din avantajele astea, Ceaușescu voia să facă economii„, mai declara Serghei Mizil pentru aceeași sursă.
Cum i-a distrus Serghei Mizil vila lui Ceaușescu
În urmă cu ceva timp, Serghei Mizil a oferit detalii la Antena 3 despre cum se desfășurau petrecerile înainte de Revoluția din 1989. Acesta petrecea alături de bunul său prieten, Nicu, fiul cel mic al cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu.
El a vorbit inclusiv despre petrecerile și nebuniile pe care le făcea cu Nicu Ceaușescu, un răsfățat al perioadei comuniste, căruia i se cuvenea „aproape orice'.
Mădălin Voicu, Jean Maurer și alții făceau parte din gașca tinerilor petrecăreți. Ei au fost alături de „Prințișorul' Nicu, care era cunoscut și pentru petrecerile pe care le organiza înainte de 1989.
„Petreceam la Pescăruș, la Triumf, era un restaurant lângă casa mea, lângă Arcul de Triumf. Era cu circuit închis și de acolo se auzeau foarte multe, ne turnau ce vorbeam. Îl mai măscăream și pe Ceaușescu. Eu îl măscăream, spuneam bancuri. Era un râs total. Spuneam bancuri, dar și ei știau„, spunea Serghei Mizil.
„La Predeal acolo, am făcut casa varză', își amintește Serghei Mizil.
„Ăia veneau după noi acolo şi zugrăveau. Am aruncat cu apă pe pereţi. Spărgeam, rupeam, m-am urcat în brad să îl dau jos. Rupeam aplicele, toate alea. Da, domne. Devastam casa. Aruncam cu sticle în noi, cu băutură. Era o brigadă de oameni după noi care reparau la loc, că jucam ping-pong.
O uşă din spatele meu era din sticlă şi am spart-o. M-au luat să vadă dacă am păţit ceva, m-au spălat, îmbrăcat. Când am venit, am mai spart-o o dată, că ăia au pus geamul la loc şi eu nu am crezut că o să îl pună atât de repede la loc.
Problema era în felul acesta, că dacă nu faci nimic şi nu se întâmplă nimic, faci şi mai mult. Pe mine m-au criticat o singură dată în şedinţă de comitet, că a venit tata nervos acasă.
Mi-au zis tendinţe de căpătuială, exploatarea omului de către om şi umilirea muncii şi mi-a fost o ruşine, de nu am putut să beau decât pe loc„, mai spunea Serghei Mizil.
Citește și: Matilda Pascal Cojocărița, reproșuri dure din partea fiului ei, Alin: „Mi-a spus că nu am avut grijă de el!'
Citește și: De ce nu vrea Cristina Cioran să se mărite cu tatăl copilului ei:„Important este cum ne înțelegem
Ce discuție a avut Serghei Mizil cu Elena Ceaușescu
„Ea (n.r. Elena Ceauşescu) mi-a spus mie la un moment dat, că oameni ca mine, nu au ce căuta în România. Şi eu i-am spus că merg afară oricând, că oricum merg. Avea dreptate. După ce am bătut circa de Miliţie de la Braşov şi atunci s-a enervat foarte tare (…) Era nomal să nu îi convină.
Eram idioţi. Am mers în cofetărie şi au spus că nu au băutură. Am intrat, am dat foc la perdele, am început să sparg acolo', a povestit Serghei Mizil.
Serghei Mizil, în anturajul marilor sportivi
Serghei Mizil era un guru al petrecerilor în vremea comunismului și era în anturajul marilor sportivi. La un moment dat, Serghei a explicat cum de avea asemenea prieteni celebri.
„E foarte simplu: în comunism, ei frecventau localurile în care mergeam și eu. Nu eram nebun cu fotbalul, să merg pe stadioane. Eu țineam cu echipele la care aveam prieteni. Cu majoritatea mă știam din afara fotbalului, din cârciumi.
De la Dinamo mă înțelegeam foarte bine, la început, cu Mircea Lucescu, așa am ajuns să merg cu „câinii' prin deplasări. Și tot așa l-am cunoscut pe Cornel Dinu. Unde? Într-o cârciumă, unde-ai vrea?', a mai spus Mizil, conform GSP.
Ce studii are Serghei Mizil
Serghei Mizil a absolvit Arte Plastice, obținând o diplomă de pictor, și o perioadă a profesat ca artist. A făcut rochii sau curele pentru Fondul Plastic, a vândut tablouri inclusiv în străinătate, beneficiind, ca fiu de activist de Partid, de privilegiul unui pașaport.
A fost un apropiat al lui Nicu Ceaușescu, fiul dictatorului Nicolae Ceaușescu. Alături de acesta a dus o viață de noapte, frecventând baruri și restaurante cunoscute în epocă; din cercul celor doi mai făceau parte și alți fii de demnitari comuniști sau de persoane sus-puse, precum Mădălin Voicu, Jean Maurer, fiul lui Ion Gheorghe Maurer, nepoții lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, Ghiță, Sanda și Mândra, Gino Iorgulescu, Irinel Columbeanu sau Sașa Marinescu.
Mama lui Sașa, Iulia Marinescu, a fost primul colonel de Securitate femeie din România. Serghei Mizil a fost coleg de școală cu fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, scrie Wikipedia.org.