Cine este Jill Biden, soția lui Joe Biden. Profesoara l-a salvat după moartea soției și a fiicei sale de 1 an

.

Cine este soția lui Joe Biden? Și cum a ajuns profesoara de limba engleză din Delaware, Jill Biden, în viața lui Joe Biden? Ei bine, Jill este femeia care l-a salvat pe candidatul la președinția Statelor Unite ale Americii, după ce soția și fiica de un an ale acestuia au murit fulgerător.


În vârstă de 69 de ani, Jill este cea de-a doua soție a candidatului democrat la Casa Albă, iar ea este femeia care l-a ajutat pe Joe Biden să treacă peste șocul pierderii primei sale soții și a fiicei lor de numai un an într-un tragic accident de mașină.


Joe Biden (77 de ani), contracandidatul democrat al lui Donald Trump la Casa Albă, a surprins pe toată lumea la începutul campaniei electorale, cu aceste cuvinte emoționante despre soția lui: ‘Pentru voi toți din această țară, gândiți-vă la profesorul vostru preferat, care v-a transmis puterea de a crede în voi înșivă. Acesta este genul de primă doamnă… care va fi Jill Biden’. Iar Jill chiar a fost pentru Joe Biden omul care i-a dat puterea să creadă în el și să meargă mai departe după tragedia care i-a marcat prima căsnicie.


Joe Biden a cerut-o pe Jill de cinci ori de nevastă

Jill Tracy Jacobs s-a născut pe 3 iunie 1951, în Hammonton, New Jersey, dar și-a petrecut copilăria în Willow Grove, Pennsylvania alături de părinți și cele patru surori mai mici. Tatăl său, Donald, a fost casier la o bancă, în timp ce mama ei, Bonny, a fost casnică. După absolvirea liceului, a urmat studiie de modă, însă, în cele din urmă s-a decis să se înscrie la Facultatea de Litere din cadrul Universității din Delaware, potrivit life.ro.


Aici l-a întâlnit pe primul său soț, jucătorul de fotbal american Bill Stevenson, de care a divorțat ulterior în 1975. Jill și Joe s-au cunoscut la un blind date, în 1975, datorită fratelui lui. La vremea respectivă el era senator, iar ea era încă la facultate, iar doi ani mai târziu, Jill urma să se căsătorească cu Joe Biden.


Atunci când l-a întâlnit, Joe trecea prin cea mai grea pierdere – soția, Neilia și fetița, Naomi, de doar un an îi muriseră într-un accident de mașină în 1972. Cei doi băieți, Beau și Hunter, supraviețuiseră accidentului, așa că politicianul Joe Biden făcea în fiecare zi drumul din Washington, D.C. către Delaware.

‘Eram o femeie în toată firea, iar tipii cu care mergeam la întâlniri purtau în general jeanși, tricou și saboți. Când a apărut Joe la mine la ușă îmbrăcat într-o haină sport și mocasini mi-am zis că asta n-o să meargă nici într-un milion de ani. Era cu nouă ani mai mare decât mine! Dar am fost să vedem «Un bărbat și o femeie» la cinematograf, iar asta ne-a impresionat profund’, a povestit Jill pentru Vogue, potrivit click.ro.


Fiica lor, Ashley, s-a născut în 1981. Familia Biden a fost greu încercată în 2015, când Beau a murit din cauza unei tumori crerebrale, la vârsta de numai 46 de ani, lăsând în urmă doi copii și pe soția sa, Hallie Biden.

Joe Biden spune, în cartea sa „Promises to Keep’ că „She (Jill) gave me back my life. She made me start to think my family might be whole again/ Jill mi-a dat înapoi viața. M-a făcut să încep să cred că familia mea poate fi din nou întreagă’.

Jill Biden vrea să profesoară de engleză și dacă ajunge Primă Doamnă


La 69 de ani, Jill Biden a fost preț de câteva decenii profesoară. Are licență în litere și două masterate. Iar în 2007 și-a terminat doctoratul la Universitatea din Delaware. Dar înainte de a deveni a Doua Doamnă a Americii, Dr. Jill Biden a predat la mai multe facultăți, școli publice și chiar un spital psihiatric pentru adolescenți din Delaware.

Mai mult decât atât, în timp ce Joe Bide a fost Vice-Președinte, Dr. Jill Biden a fost profesoară de engleză la Northern Virginia Community College. Și spune că și-ar dori să continuie să muncească în profesia sa și dacă ar fi Prima Doamnă a Americii.


‘Meseria de profesor nu e ceva ce fac, e ceea ce sunt’, a explicat Jill, care a promis că va face același lucru dacă soțul ei va câștiga alegerile din 3 noiembrie. ‘Dacă ajungem la Casa Albă, voi continua să fiu profesoară.’

Citește și:

Cine este Joe Biden, contracandidatul lui Trump, la președinția SUA. Mai multe tragedii i-au marcat viața

Cu ce tratament s-a vindecat Donald Trump de COVID-19. I-a fost administrat un medicament experimental

Melania Trump a mers la vot într-o ținută de 13 mii de dolari și fără mască. Cum și-a făcut apariția la secția de votare din Florida