Cine este cel mai bogat român în anul 2022. Ion Țiriac este pe locul doi în clasament

.

Cine a fost declarat cel mai bogat român în anul 2022. Când vine vorba despre miliardarii din România, mulți se așteptatu ca Ion Țiriac să se claseze în fruntea tuturor. Ei bine, nu este deloc așa. Statisticile pe anul ce abia s-a încheiat îl pune pe acesta pe locul doi, astfel că primul este ocupat de altcineva. Ce-i drept, mulți se întreabă despre cine ar putea fi vorba, astfel că, potrivit topului Forbes vă dezvăluim top 3 cei mai bogați români!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!


Majoritatea oamenilor bogați din România au înregistrat creșteri masive de avere în anul 2022. Oricine se gândește la miliardarii României, instant îi apare în gând Ion Țiriac. Surpriză! Conform statisticilor publicate de către Forbes, românilor nici nu le-ar trece prin gând despre cine ar putea fi vorba. Cert este că are o avere impresionantă și i-a depășit cu mult pe cei care se află pe locul 2 și 3 în clasament.

Topul Forbes al celor mai bogați oameni din România este reprezentat de 26 de miliardari în lei. În comparație cu anul 2021, este în creștere cu încă 8 persoane. După un calcul rapid, averea netă adunată a miliardarilor în lei depășește 84 de miliarde de lei. Ba mai mult, se află în creștere cu aproape 20 de miliarde de lei comparativ față de anul 2021.


Citește și: Ion Țiriac își împarte averea în mod egal celor 33 de copii:’Mi-au plăcut mult femeile, dar mi-a fost frică de iubire’

Citește și: Reacția neașteptată a lui Ion Țiriac la poza cu el deghizat în cerșetor.Ce a făcut miliardarul

Citește și: Cine este DOC de la Survivor 2023.Vlad Munteanu este căsătorit și are o fiică

Citește și: Ce probleme de sănătate are Cristina Cioran:’M-a dat peste cap, mă doare tot corpul. Stau izolată

Cine a fost declarat cel mai bogat român în anul 2022


Ei bine, nu vă mai ținem în suspans și vă dezvăluim faptul că locul în topul celor mai bogați români este ocupat de către frații Dragoș și Adrian Pavăl. Aceștia au investit în sectorul imobiliar cu multe strategii bine gândite, astfel că acum se bucură de reușite. Potrivit Forbes.ro, averea lor la sfârșitul anului 2022 a atins pragul de 13 miliarde de lei.

Ion Țiriac se clasează pe locul 2 în topul celor mai bogați români

Pe Ion Țiriac îl știe toată lumea, fără doar și poate! Țiriac Holdings are în prezent peste 40 de companii private care activează în diferite domenii precum comerț auto, servicii funerare, operațiuni leasing, imobiliare, supraveghere și protecție, dar și transport aerian. Asta nu este tot! Miliardarul este cunoscut pentru Banca Comercială Ion Țiriac, fiind prima bancă privată de la noi din țară. Într-un final, a vândut-o unui grup italian, însă chiar și așa, cu cele rămase, a înregistrat o avere de 8,5 miliarde de lei.


Cine se află pe locul 3 al clasamentului

Locul 3 în clasamentul celor mai bogați români este ocupat de Daniel Dines. În anul 2022 averea acestuia a atins pragul de 8 miliarde de lei. Ce-i drept, nu este deloc departe de Ion Țiriac, ci din contră. Pentru cei care nu știu, Daniel Dines este un antreprenor miliardar român, și totodată co-fondatorul și CEO al UiPath, o platformă robotică de automatizare a proceselor. De asemenea, este supranumit Boss of the Bots, devenind primul miliardar de bot.

Sursă foto: Facebook