Cine este Andreea Lodba, tânăra care o interpretează pe Aurica, în comedia „Moldovenii”. Nu vei ghici niciodată care este meseria ei de bază!

.

La 23 de ani, Andreea Lodba este pregătită pentru un debut fulminant în televiziune, odată cu rolul din „Moldovenii', serial de comedie difuzat de Kanal D din 16 noiembrie. Tânăra, care o va interpreta pe Aurica şi chiar dacă nu are pregătire în actorie, provenind din cu totul alt mediu profesional, Andreea Lodba şi-a luat inspiraţie din viaţa la ţară, locul copilăriei sale.

Personajele din „Moldovenii’, reprezentative mediului rural din zona Moldovei, sunt interpretate ireproșabil de trupa „3 Chestii’, tineri care s-au remarcat inițial în mediul online, fiind urmăriți, în prezent, de peste un milion de fani.


Serialul „Moldovenii’ este realizat de Kanal D în colaborare cu trupa „3 Chestii’, iar numele ales pentru serial se află în stânsa legătură cu spațiul rural în care se petrece acțiunea producției și cu limbajul specific zonei.

Andreea Lodba, care o intrepreteaza în serial pe Aurica, este o tânăra de 23 de ani, originară din Iași, angajată la o companie multinațională, ca specialist marketing. Tânăra a urmat cursurile Facultății de Kinetoterapie, din cadrul UNEFS și își urmează pasiunea pentru sport, că arbitru de fotbal la juniori.


„Am făcut atletism și acum sunt arbitru de fotbal; arbitrez la juniori republicani. Mi-a plăcut domeniul, am crescut între băieți. După ce m-am lăsat de atletism, mi-am dorit să mă reîntorc în sport. Mi s-a părut palpitant, ieșeam la stadion cu arbitri divizionari și unul dintre ei m-a informat că începe un curs de arbitraj; așa am intrat în acest domeniu’, povestește Andreea Lodba.

Sursele de inspirație în ceea ce privește personajul Aurica au fost preluate din viață rurală, acolo unde Andreea a copilărit.


„Personajul Aurica a venit natural, pentru că am bunici la țară și am crescut pe lângă ei. Am văzut trăsăturile femeii de la țară și comportamentul sătenilor și de acolo m-am inspirat’, adaugă Andreea Lodba.