Cine este Andi Tolea, concurent în echipa Smiley la Vocea României. Va cânta pentru mama lui, care nu mai e în viață

.

Vineri seară încep live-urile la Vocea României, semn că populara competiție se apropie de final. Printre cei 12 rămași în cursă se numără și Andi Tolea, concurent în echipa Smiley la Vocea României.

Dacă vă amintiți, Andi Tolea a fost ultimul concurent din competiție și a fost convins că nu are nicio șansă, deoarece toate locurile erau deja ocupate. Interpretarea lui i-a făcut însă pe toți cei patru antrenori să încalce regulile. Horia, Smiley, Irina și Tudor au apăsat butonul și s-au luptat pentru talentatul puști. În cele din urmă, Smiley a avut câștig de cauză.


Andi Tolea și-a pierdut mama acum 2 ani

Andi Tolea, concurent în echipa Smiley la Vocea României, are toate șansele să demonstreze căultimii pot fi cei dintâi! Andi a impresionat nu doar prin vocea lui deosebită, ci și prin povestea sa de viață. Născut în Arad, Andi locuiește în București din clasa a doua alături de tatăl lui, din păcate mama lui nemaifiind în viață.

Andi Tolea este elev la Colegiul Național Aurel Vlaicu, iar în viitor vrea să dea la Conservator și la Psihologie. A început cursurile de canto la 9 ani, cu Silvia Dumitrescu, dar a descoperit că are talent la karaoke, pe când se afla cu familia la mare, unde a interpretat Earth Song, piesa lui Michael Jackson, preferata mamei sale.


Tânărul cântă și la chitară, fiind instruit de soțul Silviei Dumitrescu. Deși se consideră la nivel mediu, lui Andi îi place să reinterpeteze melodii cunoscute în stilul propriu. Concurentul de la Vocea României a moștenit talentul din familie – în tinerețe tatăl său a avut o trupă, mama lui a făcut pian, iar bunica lui cânta în corul bisericii.

Nu va putea să depășească vreodată această durere…

Tatăl lui Andi lucrează la Secretariatul General al Guvernului, iar mama sa a fost medic stomatolog. Din păcate, aceasta a murit în urmă cu 2 ani. A fost diagnosticată cu cancer, a fost operată la sân, iar ulterior i s-a spus că s-a făcut bine și a întrerupt tratamentul, acest lucru liniștind cumva atmosfera în familie. În 2010, i s-a spus însă că boala a recidivat și că mai are 6 luni de trăit… A intrat în comă, iar medicii le-au spus să se pregătească, deoarece nu va rezista. Mama lui Andi a mai trăit până în 2017.


Acesta spunea că era groaznic să o vadă cum se lupta pentru viața ei și cum medicamentele și tratamentele o transformau, zi de zi, într-o legumă. Au dus-o și în America, apoi în Viena, însă a fost mult prea târziu. El o încuraja mereu că poate trece peste asta, că se va însănătoși și că vor fi toți trei împreună, ca înainte.


Andi nu crede că va putea vreodată să treacă peste durerea asta. Mama lui îl alinta „privighetoarea mea' și îl încuraja mereu să cânte. Andi Tolea, concurent în echipa Smiley la Vocea României, spune că a venit la concurs pentru mama lui, că va cânta pentru ea și că speră că va fi mândră de el…

Foto: Facebook