Cine e Adele Chirică, femeia care a revoluționat sistemul medical din România. Tatăl copilului ei bolnav este un miliardar celebru și a obligat-o să facă testul de paternitate

.

„Am pus diagnosticul Dravet pe harta României! Când am aflat diagnosticul lui în Paris și am căutat pe Google informații, am fost direcționată pe grupuri din străinătate, pentru că în limba română nu există nicio propoziție despre Dravet. Asa că nu am pornit de la zero, ci de la minus!', spunea Adele Chirică în urmă cu un an, pentru superbebe.ro.

Dincolo de a fi o femeie frumoasă, care a avut o relație de opt ani cu un miliardar celebru din România, Adele Chirică este mama unui copil de 12 ani bolnav de o formă rară de epilepsie, Dravet. Adele a trebuit să meargă tocmai la Paris pentru a afla cauza suferinței fiului ei, iar diagnosticul primit a fost o premieră pentru medicii din România. Tatăl micuțului Davis a cerut, recent, un test de paternitate.


Citește și: Incredibil, dar adevărat! Instanța a decis ca un miliardar să nu mai plătească școala particulară a fiului său, bolnav! Adele Chirică, primele declarații: „Davis nu merită tot acest război!'

Dravet este o formă incurabilă de epilepsie, care debutează în primul an de viață și afectează unul din 20.000 de copii. În afară de crizele epileptice extrem de greu de controlat, este însotită de cele mai multe ori de tulburări de dezvoltare, întârzieri în apariția limbajului, instabilitate la mers.


„Cel mai important lucru este că am adus în România singurul medicament dedicat sindromului Dravet, care era foarte scump și am reușit și compensarea lui 100%! Medicament de care acum beneficiază gratuit toti copiii cu Dravet din țară. Alături de Profesorul Craiu, care este și medicul lui Davis, am reușit să facem Clinca Dravet, unde copiii din toata țara sunt investigați de la neurolog, până la cardiolog și ortoped’, spune Adele Chirică.

Citește și: Adele Chirică l-a dat, din nou, în judecată pe miliardarul Nicolae Sota:‘Am sperat ca măcar după testul de paternitate să ne înțelegem!’


Fostul iubit este un bogătaș din Top 300

În urmă cu două săptămâni, Adele spunea că tatăl copilului ei i-a cerut să facă testul de paternitate și urmează să se judece pentru pensia alimentară, deși bărbatul este

‘În câteva zile este ziua lui Davis… Tatăl lui, pe care nu l-a mai văzut din decembrie, ne-a chemat luni, chiar înainte de ziua fiului meu, la IML pentru a-i face testul ADN lui Davis. Apoi, vom merge în tribunal să ne judecăm pentru pensia alimentară, tatăl lui fiind o persoană din top 300 cei mai bogați oameni din țară, ani la rând.


Totul este o răzbunare pentru că eu am refuzat să îl ajut, prin mijloace ilegale, să se scutească de la impozitul palatului în care stă și al mașinii luxoase, în baza certificatului de handicap al copilului, care de atâția ani a stat cu mine, în întreținerea mea, primind și o sumă de bani lunar, decisă de tatăl lui’, spunea Adele la jumătatea lunii mai, citată de dcnews.ro.

Adele Chirică, scrisoare emoționantă pentru tatăl copilului ei, Davis Sota

„Rânduri tatălui fiului meu… care după 12 ani a decis să nu mai fie… cadou de ziua copilului.


Știi, acest copilaș nu l-am făcut singură. Doar l-am crescut singură. Erai acolo când îmi făceam injecțiile să pot rămâne însărcinată. Tu poate ai uitat, eu însă nu.

Am fost la căpătâiul lui, la fiecare convulsie, implorandu-l să se întoarcă la mine. Am fost cu el la fiecare terapie și la fiecare spitalizare.

Am fost lângă el când nu putea să scrie la școală și plângea în hohote. Am fost lîngă el să îl apar când alții îl umileau că e handicapat. Am fost lângă el când a scris primul cuvânt singur, când a citit primul cuvânt singur. Când medicii îmi spuneau că nu are nici o șansă.


Am fost lângă el când era în comă și când a făcut hemoragie internă și insuficiență hepatică. Tu ai trimis șoferul la spital, să ne aducă hârtie igienică.

Am fost lângă el, când nu mai putea să meargă și îl căram în brațe și așa am făcut hernie la L4 L5.

Tu nu ai fost niciodată.

Mereu întreba de tine când se trezea din convulsie și uneori te rugăm să îi dai un mesaj să îi spui ceva….

Am fost la serbări singură, am fost la ședințe cu terapeuții și medicii lui, tot singură.


Mereu.

Ție nu ți am zis niciodată NU.

Nu ți-am comentat și am tăcut tocmai ca să nu sufere el.

De fiecare dată când ai vrut să îl vezi, indiferent de ce program avea Dav, anulam tot că să vină la tine.

Tocmai pentru că îmi doream că Dav să aibă un tată nu doar pe certificatul de naștere.

În 8 ani, nu ai venit niciodată la ziua lui, deși noi te-am invitat mereu. Preferai să o plăteșți și atât.

Nu ai înțeles niciodată că Dav își dorea prezența ta în viața lui.

Eu am înțeles și tocmai d aia 8 ani am luptat să fii în viața lui. Așa cum merită orice copil.


Nu pot să cred că nu l-ai iubit niciodată. Însă acțiunile tale, demonstrează contrariul.

Banii sunt mai importanți decât viața copilului tău. Unuia dintre ei. Ăla bolnav, cu zilele numărate.

Și pentru Dav banii sunt importanți. De ei depinde viața lui.

Chiar dacă nu vei mai face plățile, așa cum mi-ai scris, eu voi lupta că Dav să aibă medicamente și o casă unde să stea, chiar de va fi nevoie să cerșesc.

Pentru că eu… eu îl iubesc pe acest copil și pentru tine.

Și sper că Dumnezeu să te ierte. Măcar el.


Ți-am scris aici pentru că m-ai blocat și nu mai am cum să îți scriu nimic. Nici dacă Dav e bine… sau nu.

Să nu-l condamni pe el că a renunțat la tine. Tu ai făcut-o demult…

Deși în urmă cu câțiva ani, mă amenințai că mi-l iei, acum, contești paternitatea lui.

Știam că banii sunt ochii dracului, ce nu știam însă e că erau mai importanți decât viața propriului copil, suferind de o boală incurabilă.

Când toată lumea te condamnă, eu le spuneam că ai o calitatea pe care nu o va avea niciun bărbat. Eșți tatăl lui Davis…

Tocmai ai renunțat la această calitate….

Sper să-ți fie somnul ușor noaptea… așa cum ți-a fost mereu. „, a scris Adele pe Facebook, pe 19 mai.

sursa foto: Facebook