Cine o ajută pe Alina Sorescu să-și crească fiicele, în plin divorț de Alexandru Ciucu, și cum le educă: „Doi oameni foarte devotați. Am un stil cald, dar ferm cu copiii” / EXCLUSIV

.

Alina Sorescu ne-a dezvăluit în revista VIVA! cine o ajută să-și crească fiicele, dar și cum le educă pe Carolina și Raisa. Artista se află în plin divorț de Alexandru Ciucu, tatăl micuțelor, iar instanța a decis recent ca fetițele să locuiască o săptămână la mamă și una la tată. Hotărârea nu e deloc pe placul cântăreței și susține că aceea a fost cea mai tristă zi din viața ei.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!


Carolina și Raisa au acum 9 și, respectiv, 6 ani, deja sunt mici domnișoare. Din câte văd în social media, reușesc să te surprindă mereu cudrăgălășenia lor. Spune-ne mai multe despre ele, te rog! Unde te regăsești pe tine în ele când erai de vârsta lor?

Carolina și Raisa sunt două fetițe minunate, alături de ele îmi retrăiesc copilăria și ador să facem lucruri împreună: de la pictat până la cântat, de la activități art&craft până la proiecte pentru școală. Au personalități diferite. Carolina este înțeleaptă, curajoasă și un lider pentru sora ei mai mică, iar Raisa este foarte blândă, sensibilă și atașată de mine.


Citește și: Cum se simte Alina Sorescu în plin divorț de Alexandru Ciucu și cum le afectează pe fiicele lor: „Efectele bulversante ale hotărârii judecătorești se văd în prezent’ / EXCLUSIV

Citește și: Alina Sorescu, după ce fiicele sale au mers să locuiască cu Alexandru Ciucu: „Îmi e greu, când îți vezi copilul că plânge…'.


Citește și: Ce urmări negative a avut divorțul asupra lui Dinu Maxer: „Am apelat nu la un psiholog, ci la doi'

Citește și: Raluca Pastramă, imagini rare alături de cele trei fiice ale sale. Cât de mult a crescut micuța Maryam!

Cine o ajută pe Alina Sorescu să-și crească fiicele, în plin divorț de Alexandru Ciucu, și cum le educă

Între ele este o diferență mică de vârstă, așa că mă întreb dacă nu se află din când în când și în competiție. Se mai ceartă, au opinii diferite, apar și gelozii între ele? Cum le gestionezi?


Sunt doi ani și un pic între ele și nici nu își imaginează viața una fără cealaltă. Au o relație foarte frumoasă, se joacă împreună, Carolina o mai sfătuiește la teme pe Raisa… Nu sunt în competiție, fiind foarte diferite. Încerc în același timp să îi dau fiecăreia propriul spațiu și propriul timp. Simt că este extraordinar că se au una pe alta.

Obișnuiești să le răsfeți din când în când sau acesta este „jobul bunicilor? Cum reușesc Carolina și Raisa să te înduplece atunci când vor ceva și în ce situații le refuzi cu fermitate?


Le răsfățăm și eu, și bunicii. Munca mea cu cei mici, studiile mele de psihopedagogie și răbdarea mea înnăscută m-au învățat să am un stil cald, dar ferm cu copiii. Așa că le răsfăț, dar pun și limite atunci când e cazul. Însă sunt două fetițe care stiu să nu le depășească. Iar bunicii le iubesc enorm, mai ales că mama și tatăl meu au fost principalul meu sprijin în creșterea lor încă de când le-am născut.

„Carolina și Raisa sunt norocoase să aibă parte în preajma lor de mama și de tatăl meu’


Dacă tot am adus vorba despre bunici, sunt mai permisivi cu nepoatele decât erau cu tine în copilărie? Acum, metodele de parenting sunt altfel, la fel și copiii acestei generații…

Carolina și Raisa sunt norocoase să aibă parte în preajma lor de mama și de tatăl meu, doi oameni foarte devotați, așa cum au fost și cu mine. Bunicii sunt foarte importanți în viața nepoților și e atât de bine când copiii învață valori importante de la ei. Iar aceste valori nu se schimba după moda parentingului.


Cum îți petreci timpul liber acum? Cum arată o seară între fete la voi acasă? Ce activități vă place să faceți cel mai mult împreună?

Ne place să cântam și să dansăm, dăm spectacole prin casă, meșterim împreună diferite obiecte din materiale la care nu te aștepți, ne place să ne citim povești, să decorăm căsuțe de păpuși, să le povestesc cum erau când erau mici. Suntem foarte apropiate, ca trei surori


Alina Sorescu, după ce instanța a decis ca fetițele să locuiască o săptămână la ea și una la Alexandru Ciucu

Care a fost cea mai frumoasă zi din viața ta? Dar cea mai tristă? Cum reușești să depășești momentele dificile, ce te ține întotdeauna pe linia de plutire?

Au fost două cele mai frumoase zile din viața mea: când le-am născut pe Carolina și Raisa, fetițele mele. Iar cea mai tristă a fost recent, când s-a hotărât ca fetițele să locuiască o săptămână cu mine, o săptămână cu tatăl lor. Încerc să mă gândesc că Dumnezeu e sus și că ne trece prin toate situațiile cu un scop, pentru a deveni mai puternici în urma unor experiențe dure. Și mă bazez întotdeauna pe răbdare și toleranță.


CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN VIVA! DE MAI! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI!

Sursă foto: Instagram, Facebook, PR